Mutácia přehled
Robin Cook
V americkom štáte Michigan porodí Mary Millmanová ako náhradná matka zdravého chlapca.Jeho skutočnými rodičmi sú však geneticky inžinier Victor Frank a psychiatrička Marsha.Na umelé oplodnenie dozeral osobne otec dieťaťa,ktorý sa zaoberal experimentami na oplodnených vajíčkach.Victor junior je už odmalička génius s vysokou inteligenciou,no chyba mu akýkoľvek cit a zmysel pre ľudské hodnoty.Čo urobí stvoriteľ Juniora,keď si uvedomí dosah svojich genetických experimentov?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1996 , Ikar (SK)Originální název:
Mutation, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mutácia. Přihlašte se a napište ho.
Kniha, která má spád, částečně předvídatelná, ale ani tak to nic nemění na příjemném čtení.
Příběh i nápad dobrý, styl psaní velmi čtivý. Ale nemůžu pominout (a prominout), že postavy jednají dle mého dost nelogicky a nepravděpodobně. Ať už se jedná o geniální dítě nebo jeho "obyčejné" rodiče. Závěrečné scény byly dost přehnané. A když něco vnímám jako velmi nepravděpodobné, tak mě to v napětí neudrží.
Kniha Mutácia v seznamech
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |
2006 | Infekce |
1998 | Blízký konec |
1995 | Známky života |
Mně tedy neskutečně iritovalo, jak snadno Viktor přicházel k informacím. Přijde úplně cizí chlap za přednostou patologie a řekne: “Hele, já jsem taky doktor, můj syn tady umřel na rakovinu, dejte mi vzorek jeho jater. “ A přednosta odpoví: “Beze všeho, kolik toho chcete?
Takhle to přece nefungovalo ani před těmi 30 lety nebo kdy to vlastně byla knížka napsaná.