Muž bez jazyka přehled
Matěj Dadák
Román o sebelžích, životním bilancování a spisovateli, který se míjí s tématy i sám se sebou. Čtyřicátník Arnošt Doubek donekonečna objíždí autorská čtení se svou prvotinou. Úporně se brání nálepce mladý nadějný autor. Už roky nic nenapsal a naděje mizí v nenávratnu. Zbytky energie Arnošt vynakládá na to, aby s šarmantním humorem o svém životě mlžil. Alespoň před ostatními. Lhát sám sobě je ale stále těžší, zvlášť když střízlivost je občas nevyhnutelná. Až jedna návštěva rodného města rozpoutá dramatický sled událostí a pravda se dere ven. Tam, kde Arnošt selhává jako autor, pomohou jeho hrdinové: nemocný otec, osudová láska, sestra Alenka, matka, Bolševik a především Muž bez jazyka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž bez jazyka. Přihlašte se a napište ho.
Chvilema je to paradni poutava kniha, chvilema jsem nevericne kroutila hlavou, jak se tam takova blbost muze vyskytnout. A doteď nechápu, co nám chtěl básník říct.
Líbí se mi styl, kterým Matěj Dadák píše, téma plné rozporů, nepochybně se v něm vyrovnává i se svými pocity spisovatele a tvůrce. Bavilo mě to!
Knižní novinky (13. týden)
28.03.2021
Kniha Muž bez jazyka v seznamech
česká literatura tvůrčí krize společenské romány čtyřicítka (věk) život bez partnera (singles) návraty domů české romány
Do určitého momentu skvělá věc. První polovina mě nadchla, druhá část je slabší a závěr skoro nedává smysl.