Muž, ktorý sa usmieval přehled
Henning Mankell
Případy komisaře Wallandera / Komisár Wallander série
Stolička na poľnej ceste, na nej sedí bábka v ľudskej veľkosti. Právnik dupne na brzdu a vystúpi z auta. Nič viac už v živote nestihne. Komisár Wallander je psychicky na dne. Pri svojom poslednom prípade zastrelil človeka. Depresiu teraz utápa v alkohole. Rozhodne sa odísť z polície. Navštívi ho však starý priateľ Sten Torstensson, ktorý ho požiada o pomoc pri vyšetrovaní tragickej nehody svojho otca. Najprv odmietne, no keď onedlho ktosi Torstenssona brutálne zavraždí, komisár Kurt Wallander sa vracia...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , Marenčin PTOriginální název:
Mannen som log, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž, ktorý sa usmieval. Přihlašte se a napište ho.
Áno, áno, áno. Kniha je v niečom zdĺhavá, autor sa dosť zaoberá vnútorným svetom hlavnej postavy aj detailami vyšetrovania a mŕtvolami to tu nekypí. Našťastie. Hlavnú chybičku krásy vidím paradoxne v akčnom závere. No aj tak som si čas trávený s touto knihou užil. S každou ďalšou knihou sa mi autorov štýl rozprávania páči stále viac.
Pro mě zatím slabší díl ze série, ale bavil mě. Trochu mi přišlo nudné, že už na začátku víme, kdo je pachatel, jen se hledá jak a proč.
Jinak mě baví reálnost knih, Wallender je obyčejný člověk, má chyby a dělá kraviny. Líbilo se mi zapojení policistky v mužském týmu, snad bude Ann i v dalších dílech.
Knihy jsou někdy pomalejší, ale vždycky mam chuť je dočíst. Takže jdu na další.
Knižní novinky (9. - 16. 7.)
09.07.2014
Kniha Muž, ktorý sa usmieval v seznamech
švédská literatura severská krimi švédské detektivky zfilmováno – TV seriál
2013 | Vrazi bez tváře |
2017 | Italské boty |
2015 | Pátá žena |
2014 | Bílá lvice |
2013 | Než přijde mráz |
Díl č. IV. Je to trošku jiné. Už ten začátek (viz. popis), pak tokové pomalejší, více osobní, méně podezřelých, málo mrtvých (bylo a bude hůř). Od začátku je to hodně mezi hlavním záporákem a Wallanderem a i takto to funguje na výbornou.