Muž, ktorý túžil po láske, a kocúr, ktorý mu ju dal přehled
Thomas Leoncini
Čo je šťastie a ako ho môžem nájsť? Azda každý z nás si aspoň raz v živote kládol tieto otázky, no len málokomu sa na ne podarilo nájsť odpoveď... Christian je bohatý realitný maklér, býva v prepychovej vile a jazdí na porsche. Keď jedného dňa uzavrie miliónový obchod, na ktorom dlho pracoval, napodiv sa z toho nedokáže tešiť a prvý raz v živote sa pýta sám seba, či sú ambície, úspech a peniaze skutočne kľúčom k šťastiu. Vzápätí začne dostávať záhadné lístočky s odkazmi, ktoré nachádza na tých najzvláštnejších miestach. Pátranie po odosielateľovi ho zavedie do neďalekej prírodnej rezervácie, kam ho sprevádza ryšavý kocúrik Joshua, ktorý sa nečakane objavil uňho doma a stal sa jeho nerozlučným priateľom. Počas výstupu na zalesnený kopec Christian spoznáva rôznych zvláštnych ľudí - bývalého manažéra, ktorý našiel útechu v samote, záhadnú mníšku či mladého muža, ktorý rozumie zvieratám, a jeho putovanie postupne nadobúda duchovný rozmer. Každé z týchto stretnutí ho privádza k čoraz hlbším úvahám o dokonalosti, o ktorú sa odjakživa usiloval, no nikdy ju nedosiahol. Na konci svojej cesty Christian pochopí, kto je autorom zvláštnych odkazov, ale aj to, čo je v živote naozaj dôležité a v čom spočíva skutočný zmysel života a šťastie. Leonciniho výnimočný román, ktorého prvým čitateľom bol pápež František, je príjemné inšpiratívne čítanie, ktoré vás pohladí po duši.... celý text
Literatura světová Romány Ekonomie a obchod
Vydáno: 2024 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Luomo che voleva essere amato e il gatto che si innamoro di lui, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž, ktorý túžil po láske, a kocúr, ktorý mu ju dal. Přihlašte se a napište ho.
No čekala jsem asi něco víc.. tím, že to byl příběh, tak to nebylo tak filozoficky zaměřené, ale něco bylo teda dost přehnané viz to s tím vlkem, takže to ztrácelo váhu.. nicméně tam bylo pár věcí, které se mi líbily a ráda si něco z knihy převezmu
Toto není kniha pro mne. Nejsem spirituální, nemám potřebu ujasňovat si, co je v životě důležité. Vím, že peníze nejsou zárukou štěstí, ke klidnému životu ale potřeba jsou. Dovedu být šťastná i zcela sama na dlouhých procházkách v přírodě. Kniha mi nepřinesla nějaké nové poznání či poučení, autor prostřednictvím postav filozofuje, někdy mi připadalo, že až - pardon - žvaní. V knize je spousta symboliky, kterou možná ani nechápu.
Hodinářův trik, Zabít královnu a další knižní novinky (31. týden)
28.07.2024
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Muž, ktorý túžil po láske, a kocúr, ktorý mu ju dal v seznamech
2023 | Muž, který chtěl být milován, a kocour, který se do něj zamiloval |
2018 | Bůh je mladý |
Motivační knížky nejsou už tak nějak ze své podstaty můj šálek kávy. Ale jsem hrozný rebel a někdy se neposlechnu, takže dělám přesně to, před čím všechny tyto knihy varují - opakuji chyby, a čas od času po nějaké opět sáhnu. Většinou proto, abych se ubezpečila, že tuhle kávu fakt ne. Říkám si vždycky, co to musí být v člověku za puzení, aby věnoval energii a čas na sepsání takových blábolů.
Nic ale samozřejmě není jen černé nebo bílé, takže sem tam zajímavá myšlenka by se našla. Ale ta hustota, respektive v tomto případě řídkost byla vážně malá, respektive velká. Snažila jsem se, přísahám, ale tentokrát to fakt nešlo dočíst......
"Bohužel mnoho lidí si všimne příliš pozdě, že jim život zanechává vzkazy a že se je sám život už dlouho snaží najít."