Muž s podivnou minulostí (2020) | Databáze knih

Muž s podivnou minulostí přehled

Muž s podivnou minulostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435288/bmid_muz-s-podivnou-minulosti-OVo-435288.jpg 4 241 241

V krásném slunném létě roku 1914, kdy půvabná Charlotta má být představena králi a královně na plese debutantek, málokdo z přítomných lidí tuší, jaká mračna se stahují nad starým kontinentem. Zatím se zdá, že nic nemůže narušit poklidný a spořádaný běh života vyšší společnosti... Do Londýna přijíždí z Moskvy kníže Alex, aby tu jménem cara uzavřel smlouvu, která by v případném válečném konfliktu zaručovala oběma stranám vzájemnou účinnou pomoc. Nikdo z účastníků tajného jednání však neví, že je ještě jeden muž – tvrdý, nesmlouvavý anarchistický Felix, jehož posláním je knížete zabít, i kdyby za to měl zaplatit vlastním životem. Jeho odvážný plán, připravený téměř s matematickou přesností, prozatím ztroskotává na nečekaném zvratu-potkává ženu, kterou kdysi vášnivě miloval.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Kalibr

The Man from St. Petersburg, 1982

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž s podivnou minulostí. Přihlašte se a napište ho.

rafan65
22.02.2025 3 z 5

Kniha která mě nijak zvlášť nenadchla. Příběh je podložený skutečnými událostmi což je skvělé ale jinak je to čtení které čtenáře přivádí do stavu uspávání. Dle mého názoru je námět dobrý ale provedení nic moc.

Matevi
19.01.2025

Vynikající kombinace skutečných historických událostí a silného osobního příběhu. Kniha se čte sama. Výborná a zajímavá.

pydla
07.12.2024 3.5 z 5

Události popsané v této knize se datují těsně k první světové válce. Zajímavě a hlavně čtivě napsaný příběh nám ukazuje politické pletichy, zárodky revoluce a boj o volební právo žen, to celé lehce zabalené do lásky a různorodých citů. Hezká kniha, ač jistě nedosahuje obsáhlosti a propracovanosti Pilířů země, ale o to přece nejde. Je to jiný příběh. Doporučuji.

Knižní novinky (27. týden)

28.06.2020

Kniha Muž s podivnou minulostí v seznamech

v Mé knihovně166x