Muž za zdí přehled

Muž za zdí
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389674/bmid_muz-za-zdi-Za2-389674.jpg 3 51 51

Román Muž ve zdi má tři hlavní hrdiny: starý činžák ve Stockholmu, starého pána, který z něj nikdy nevychází, a devítiletou holčičku, která se zrovna přistěhovala. Každý z nich skrývá mnohá tajemství. Starý pán (W) i děvčátko Alva obtížně komunikují s ostatními lidmi, a tak to zkoušejí po svém: W si v domě vystaví labyrint tajných chodeb, z kterého špehuje nájemníky, Alva se snaží spiritistickými seancemi spojit s mrtvou babičkou, u které by snad našla pochopení. Ale svět nemá tajemství rád, a tak je nepravděpodobné přátelství Alvy a W odsouzeno k tragickému konci.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Argo

The Man In The Wall, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž za zdí. Přihlašte se a napište ho.

Viopes
11.11.2021 4 z 5

Knihu jsem si užívala, je čtivá. Příběh sice málo uvěřitelný, ale proto čtu různé žánry. Ano, autorka mohla jít trošinku víc do hloubky duše hlavních postav. Závěr jsem nečekala.

MMacicekk
09.08.2021 3 z 5

První polovina příběhu mě udržovala v pozornosti, byla jsem napjatá, co se na další stránce objeví a čím nás autorka překvapí. Můžu říct, že zpočátku mě příběh směrem, kterým se ubíral, dokázal překvapit vývojem událostí. Bylo to zřejmě i tím, že z anotace jsem si přečetla pouze první větu. Druhá polovina byla ovšem velmi bizarní. Už jen podivné přátelství starého podivínského muže s mladou holčičkou působilo zvláštně. Autorčin nápad nebyl špatný, ale provedení bylo horší. Bydlení muže za zdí a jeho pozorování obyvatel domu působilo dost nereálně, ve skutečnosti si neumím představit, že by si minimálně odlišných stavebních proporcí nikdo nevšiml. Spokojená bohužel nejsem ani se závěrem, který byl na mě příliš rychlý, nedokončený a neuzavřený. Neobstojí ani nepochopitelné jednání postav, co se týče uvěřitelnosti. Knihu hodnotím nakonec jako průměr.

Roseblood
06.01.2021 5 z 5

Muž za zdí je úžasná kniha, četla jsem ji jedním dechem, bezva námět. Příběh o dvou osamělých smutných duších, starším pánovi, který nikdy nevychází a malé holčičce v jednom činžovním domě.

čtivé a napínavé, moc moc se mi to líbilo a vřele doporučuji

hodnocení: 5/5*

Knižní novinky (4. týden)

17.01.2019

Kniha Muž za zdí v seznamech

Autorovy knížky

Emma Angström