Můžeš říct: Miluju tě přehled
Markéta Forejtová , Nofreeusernames (p) , Monika Seidlová
Tři romantické novely inspirované alby Taylor Swift, HumbookTeam's version. Áňa, Marky, Monča, Monča, Ola a Terka. Tahle šestka žije Humbook, tvoří Humbook, je Humbook. A společně přivedla na svět první Humbook knihu ever! Marky, Monča a Ola napsaly tři novely, které se vezou na vlnách hitů od Taylor Swift. Čeká tě středoškolská romance z hokejového prostředí, příběh lásky, slávy a hudby z New Yorku a mystery (tak trochu) detektivka odehrávající se na univerzitě. Připočti si barevné fotky cosplayů, chaty, tweety, diáře, boží grafiku a jedno je jasné: Tohle je esence Humbooku!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můžeš říct: Miluju tě. Přihlašte se a napište ho.
Nos můj dres na každej zápas
První povídka se četla rychle, měla hokejovou tématika, plná "náhod", až moc urychlené romantické linky. Povídka byla obohacená tweety Lukase, které mu nakonec zachránily vztah. No, tady jsem nebyla vůbec cílovka, ale pro mladší čtenářky si myslím ideální.
BOJÍM SE VÝŠEK, ALE S TEBOU BYCH SKOČIL DO NEZNÁMA
Tahle povídka mi sedla víc. Bylo to prostředí NY, pozadí života slavných. Hlavní hrdinka Tess mi vůbec nesedla, ale Asher velmi. Byl to snový kluk. Taky mi sedl Matteo. Povídka se četla velmi rychle, převážně mě to bavilo, až na zápletku, která byla trošku na sílu. Romantická linka byla prvně opět urychlená, ale pak byl prostor ji prohloubit. On je slavnej zpěvák, ona bývalá hvězda. Tohle nebylo špatný.
VŽDYCKY BUDU WATSONEM K TVÉMU SHERLOCKOVI
Tak tady jsme se s holkami ze štafety shodly, že nám to vůbec nesedlo. Hlavní postavy Octavie a Lia byly strašné, jejich romantické lince jsme nerozuměly, bylo to tak strašně zrychlené, neuvěřitelné. Stacey byla fajn postava, jako jedna z mála. No a detektivní linka? To jsem já i holky moc nepobraly. Tohle mi vůbec nesedlo.
Podtrženo sečteno - byla jsem tak ráda, že jsem to četla ve štafetě, protože díky holkám a jejich vtipným, trefným komentářům jsem si čtení víc užívala. Graficky je kniha zpracovaná úžasně, za to velký plec nahoru. Rozhodně nejsem cílovka, myslím, že si knihu užijí mladší holčina kolem střední školy, ja už potřebuju asi hlubší romantické linky a zápletky. Každopádně pokud holdujete povídkami, čtete vyloženě YA, tohle vám bude sedět.
Inspirace písněmi Taylor Swift? Tak to teda mají holky asi jiná alba. Ani jeden příběh se nepodobá žádné písniče. Především ten poslední. Jo, inspirace veršemi z písně, to možná ano, ale písněmi jako celek, jistě ne. Nelíbily se mi ani ilustrace. Příběhy jsou krátké, tím pádem nemají hloubku. Ne, absolutně nic pozitivního. Ale sto lidí, sto chutí. Tohle mi vůbec nechutnalo.
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
„Nikdy nevypínej písničku v půlce a doposlechni ji až do konce.“
„Máš pravdu, občas se stane něco, co ti převrátí svět vzhůru nohama.“
Kniha Můžeš říct: Miluju tě v seznamech
Část díla
Můžeš říct: Miluju tě, nebo bojím se výšek, ale s tebou bych skočila do neznáma
2024
Můžeš říct: Miluju tě, nebo nos můj dres na každej zápas
Můžeš říct: Miluju tě, nebo vždycky budu Watsonem k tvému Sherlockovi
2024
Nejprve jsem si myslela, že se povídkám vyhnu, ale po čase mi to nedalo a zvědavost vyhrála. Po čase, když jsem si knihu koupila, jsem se ke čtení stejně nijak nehrnula. Tak jsem si taky nedávno řekla, že je čas na nějaké kratší romantické příběhy.
: První povídka nebyla špatná. Hodně se mi líbilo její zaměření, a to nejsem zrovna velkým fanouškem friends to lovers. Postavy se mi líbily, hlavně náš hlavní hokejista. Lukas byl boží, teda ve chvílích, kdy zrovna nebyl se svou partou z týmu, tam mi kolikrát vadil. Celá povídka mi utekla rychle a já si ji rozhodně užila.
: Tady to bylo poznat, že nejde o první psaní. Povídka se četla rychle a já se nenudila, protože hlavní postavy Tess a Asher měli stále co dělat. Prostředí New Yorku s hudbou mi sedlo. U tohoto příběhu by mi ani nevadilo, kdyby Tessa a Asher měli svůj prostor na knihu. Celkově tato část byla z celé knihy nejlepší.
: Z tohoto mám takové smíšené pocity. Bylo to něco jiného. Tady nešlo o nějakou klasiku, ale byla tady detektivní zápletka, na kterou jsem se těšila. Ke konci mě překvapila, ale možná jsem čekala něco jiného. I tak to bylo skvělý a zajímavý způsob, jak spojit Octaviu s Liou. Musím říct, že Lia mi teda moc nesedla, ale ostatní postavy byly lepší. A velkým plusem je podzim, který je z knihy hrozně cítit a celou dobu mi to dávalo tu atmosféru.
Musím říct, že se jedná rozhodně o něco pohodového. A pokud hledáte něco, co vám nezabere ani moc času a ten čas chcete strávit s romantikou, Můžeš říct miluju tě je něco přesně na to.
Každou část jsem si svým způsobem užila. Několikrát jsem se smála, a taky si užívala romantické chvilky mezi postavami.