Muzeum nesplněných slibů přehled
Elizabeth Buchan

Paříž, současnost. Muzeum nesplněných slibů je místem naděje i zklamání. Každý vystavený předmět byl kýmsi darován – plechovka od sušenek, svatební závoj, dětská botička. Každý exponát se stal zhmotněním trpké zrady. Muzeum je místem, kam si chodí lidé promluvit s přízraky své vlastní minulosti. Laure, majitelka a kurátorka, do muzejních sbírek také přispěla upomínkou na bolavé vzpomínky ze svého mládí... Praha, 1986. Laure se snaží usebrat z náhlé smrti svého otce a odlétá do Prahy. Za železnou oponou ji čeká šedivý svět protkaný netušeným nebezpečím. Snaží se pochopit temné politické proudy, které ovlivňují život ve městě, ale její svobodné mysli se to moc nedaří. To se změní, teprve když potká mladého muzikanta, disidenta. Zamiluje se do něj. A vůbec netuší, jaké to pro ni bude mít důsledky. Teprve po mnoha letech se dokáže Laure opravdu ohlédnout za svou minulostí a vnímat bez bolesti vášnivý vztah, který ovlivnil celý její následný život.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2020 , DominoOriginální název:
The Museum of Broken Promises, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muzeum nesplněných slibů. Přihlašte se a napište ho.

Vlastně skvělý nápad na knihu, ale bohužel jsem se nezačetla, něco málo chybělo, konec takový nijaký

Nezáživné vyprávění o vážných věcech, alespoň tak se při čtení této knihy honily myšlenky. Pravda, některé pasáže mi připadaly zajímavé, ale i tak si dovolím říct, že se to dalo uchopit lépe. Kniha byla pro mě utrpením, fakt jsem se musela nutit, abych to vůbec dočetla. Jedna věc se ale musí nechat, autorka si poměry v socialistickém Československu opravdu pečlivě nastudovala.
Knižní novinky (31. týden)
25.07.2020
Kniha Muzeum nesplněných slibů v seznamech
v Mé knihovně | 62x |
2020 | ![]() |
2008 | ![]() |
2009 | ![]() |
Námět byl dobrý, ale kniha se prakticky nedala číst, některé věty jsem si musela přečíst několikrát, abych vůbec pochopila, co se jimi autorka snaží říct, případně která z postav danou větu pronáší. Jestli je to tak napsané v originále nebo se to stalo překladem těžko říct. Asi od strany 200. se tam konečně začalo něco dít a nebylo to jen popisné. Vtáhnout do děje se mě určitě nepodařilo, vůbec jsem s hlavní hrdinkou nesoucítila. Více dějových linek mě akorát totálně zmátlo a ani po dočtení si nejsem jistá, že jsem vše pochopila tak, jak bylo myšleno.