Muži Marie Terezie přehled
Hanne Egghardt
V době vlády Marie Terezie byly vedle krvavých válek taky uskutečněny reformy s dalekosáhlou, dodnes platnou účinností. V devíti bohatě ilustrovaných, živoucích portrétech představuje autorka ty muže, kteří měli pro Marii Terezii velký význam. Na jedné straně soukromé vztahy, na druhé její politické rádce a generály.
Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 2017 , Ikar (ČR)Originální název:
Maria Theresias Männer, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muži Marie Terezie. Přihlašte se a napište ho.
Krátké medailonky devíti výjimečných mužů z okolí Marie Terezie. Jako úvod do tématu naprosto vyhovující. Lidsky napsané, nejen suchá data.
Zajímavá kniha o mužich kolem Marie Terezie jen bych ocenila více informací. Jde o mou oblíbenou autorku, tématu Habsburků rozumí.
Knižní novinky (30. 1. - 5. 2.)
29.01.2017
Kniha Muži Marie Terezie v seznamech
2013 | Sisi a její děti |
2012 | Děti Marie Terezie |
2017 | Muži Marie Terezie |
2014 | Milostné skandály v domě Habsburků |
2011 | Vyděděnci Habsburků |
V porovnání s "Děti Marie Terezie" trochu zajímavěji napsané. Kniha obsahuje velké množství potvrzených historických skutečností ale nevyhýbá se ani tehdejším domněnkám různým fámám. V podstatě se jedná o velmi čtivou knihu, která se zabývá primárně vztahem Marie Terezie ke každému muži jejího života - počínaje otcem a končívaje až u jejího prvorozeného.