Muži Marie Terezie přehled

Muži Marie Terezie
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328332/bmid_muzi-marie-terezie-yPz-328332.jpg 4 19 19

V době vlády Marie Terezie byly vedle krvavých válek taky uskutečněny reformy s dalekosáhlou, dodnes platnou účinností. V devíti bohatě ilustrovaných, živoucích portrétech představuje autorka ty muže, kteří měli pro Marii Terezii velký význam. Na jedné straně soukromé vztahy, na druhé její politické rádce a generály.

Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)

Maria Theresias Männer, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muži Marie Terezie. Přihlašte se a napište ho.

sabina5156
06.01.2023 4 z 5

V porovnání s "Děti Marie Terezie" trochu zajímavěji napsané. Kniha obsahuje velké množství potvrzených historických skutečností ale nevyhýbá se ani tehdejším domněnkám různým fámám. V podstatě se jedná o velmi čtivou knihu, která se zabývá primárně vztahem Marie Terezie ke každému muži jejího života - počínaje otcem a končívaje až u jejího prvorozeného.

drakamena
23.01.2022 4 z 5

Krátké medailonky devíti výjimečných mužů z okolí Marie Terezie. Jako úvod do tématu naprosto vyhovující. Lidsky napsané, nejen suchá data.

Cokomilka86
12.01.2022 4 z 5

Zajímavá kniha o mužich kolem Marie Terezie jen bych ocenila více informací. Jde o mou oblíbenou autorku, tématu Habsburků rozumí.

Knižní novinky (30. 1. - 5. 2.)

29.01.2017

Kniha Muži Marie Terezie v seznamech