Pád všech neřádů přehled

Pád všech neřádů
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520200/bmid_pad-vsech-neradu-64c7f148c6853.jpg 4 62 62

My všichni neřádi série

< 2. díl

Brutální vyvrcholení krvavého turnaje je tady! Sedm nejstarších rodin v Ilvernathu mezi sebou kdysi válčilo o skrytý pramen vysoké mágie, dokud nedospěly k brutálnímu kompromisu — ke kletbě, již na sebe rodiny samy seslaly. Každou generaci pak jednotlivé rodiny posílaly svého šampiona do turnaje na život a na smrt. Vítěz své rodině zajistil výlučné právo používat ilvernathskou vysokou mágii po příštích dvacet let — dokud na oblohu nevyjde další Krvavý měsíc značící, že předchozí cyklus skončil a turnaj začíná nanovo. Před dvěma týdny kletba znovu započala. Hranice mezi městem Ilvernath a arénou padly. Na historickém bojišti se to hemží reportéry. Mrtvý chlapec nyní znovu ožívá. A do boje vstoupil nový šampion, který se snaží zlomit kletbu nadobro… bez ohledu na to, kolik životů při tom padne za oběť. Každý z přeživších šampionů stojí před volbou: rozebrat turnaj kousek po kousku, nebo bojovat na život a na smrt. Pád všech neřádů je závěrečným dílem dvoudílné mágické série.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host

All of Our Demise, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád všech neřádů. Přihlašte se a napište ho.

cestina_s_linus
01.11.2024 2 z 5

(SPOILER) Na konci prvního dílu jsem byla lehce otrávená a doufala jsem (zvhledem k tomu, kolik má druhý díl stran), že si Pád užiji 2x tolik. Well... já se fakt snažila najít něco, co by se mi líbilo... snažila!

Plusko dávám za nové lokace v podobě dominant, do kterých jsme v předchozím díle ještě nezavítali. I samotné zkoušky, které museli šampióni podstupovat byly fajn, i když člověk brzy pochopil, že vždy testem projdou na první pokus.

Postavy byly nesnesitelné. Popravdě jsem začala záhy fandit všem, kteří chtěli vysokou magii získat pro sebe a šampióny povraždit - oni si nezasloužili přežít. Někdo by mohl říci, že u několika postav dochází i k nějakému vývoji... dovolím si nesouhlasit. Některé pouze začaly fňukat mnohem méně.

Co se týče romantických scén a obecně nějakých citů, tak... to byla hodně špatná telenovela. Já jsem postavám ty city nevěřila. I způsob, kterým se postavy párovaly byl takový zvláštní. Popravdě jsem to brala za dost rušivý prvek, který místy zbytečně odváděl pozornost od už (tak docela dost nudného) děje.

Ze všeho nejvíce jsem byla zklamaná z děje. Dost často se opakovaly momenty, popisy, informace z předchozího dílu. I přesto, že se zde občas objevily pokusy o nějakou převratnou zápletku, tak jsem brzy prokoukla, jak to celé dopadne a opět se ukázalo, že se postavy a logika v těchto knihách (velmi širokým) obloukem sobě vyhnuli.

Jsem opravdu mrzutá. Osobně si myslím, že se nejedná o dostatečně silný příběh, aby šlo o dilogii. Úplně na pohodu by se celý děj vlezl do jedné knihy. Tím, že se zde objevuje mnoho převzatých prvků z Hunger Games (a Neřádi jsou k této sérii i dalšími čtenáři přirovnáváni), tak nelze k Neřádům přistupovat s nízkými nároky. Bohužel... anotace k oběma dílům zněly zajímavě. Obálky byly jednoduché a dokázaly zaujmout. Ale příběh byl, bohužel, slabý... postavy ufňukané a nesympatické... dialogy průměrné...

A taková perlička na konec... i přesto, že dialog snese mnoho nespisovných prasáren, tak z každého BYSME (správný tvar je BYCHOM) jsem měla tiky...

jackdaw
18.10.2024 5 z 5

Ani druhý díl duologie nezklamal. Čtení jsem si rozhodně užila a je mi jasné že budu další knihy od autorek pilně sledovat, protože tohle byl rozhodně můj šálek kávy.

knizni.taurus
08.08.2024 4 z 5

Závěrečný díl skvělé série.

Po prvním dílu jsem se nemohla dočkat pokračování a celého rozuzlení. A že to teda byla jízda. Ale nebudu kecat, první díl mě bavil o malinko víc (ten mě po začtení prostě vystřelil na měsíc). Druhý díl byl občas krapet utahanější, ale do čtení jsem se nemusela nutit a příběh Ilvernathské sedmičky byl návykový, takže jsem se nakonec i bála brzkého konce.

V závěrečném díle dostaneme opět vyprávění z pohledu 4 postav a mě nejvíc bavily ty z pohledu Alistaira, Gavina a Isobel. Briony mě úplně neoslnila ani v prvním díle (a tady se to pořád nezlepšilo, i když jejímu odhodlání jsem fandila), za to Gavin se tady docela vyšplhal a prosím vás… Reid, jako pardón, ale toho kluka žeru :D (škoda, že není vyprávění i z jeho pohledu). V druhém díle vše graduje, taky se dost řeší (občas vypjaté) vztahy, důvěra, láska (romantická či sourozenecká) a hlavně boj o přežití.

Každopádně tuhle sérii jsem si zamilovala, ani druhý díl mě díkybohu nezklamal a já sérii budu ráda doporučoval dál. Za mě má tahle série vše od charakterově skvěle vykreslených postav, přes nespočet zvratů až po dokonale fungující, zajímavý a jedinečný magický svět. Propracovanost a hra se slovy se autorkám nedá upřít a pokud prostě hledáte neotřelou, drsnou a komplikovanou fantasy, tak běžte do toho.

Přečteno v rámci spolupráce s nakladatelstvím HOST. :)

Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)

03.09.2023

Kniha Pád všech neřádů v seznamech

Autoři knihy