Myši patří do nebe přehled
Iva Procházková
Dobrodružství myšky Šupito začíná dramaticky. Myška utíká cestou necestou před lišákem, který ji pronásleduje, a zřítí se z příkrého srázu do propasti. Když se Šupito probudí, uvidí před sebou malou rozpláclou myšku. Ta myška se nehýbá a – vždyť je to ona! A kolemjdoucí sestřenice Žerebrouky, která se s ní vesele pouští do řeči, přece loni umrzla v lese! Co se to jen děje? Čtenáře čeká nejedno překvapení, protože – myši patří do nebe, ale jenom na skok!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myši patří do nebe. Přihlašte se a napište ho.
Po velikém úspěchu knihy Eliáš a babička z vajíčka u mých vnoučat, mě zaujala tato kniha. Téma smrti mě ale trošku děsilo a tak jsem si v knihovně půjčila CD a zaposlouchala jsem se. Báječné. Dobře zvládnuté smutné období, které ale k životu patří a proto by se mělo i s dětmi o něm mluvit. Už vím, jakou knihu nadělím vnoučatům k narozeninám.
Knižní novinky (20.3. - 26.3.)
21.03.2017
Ocenění knihy (2)
2007 -
Zlatá stuha
(Literární část: Beletrie pro děti)
2007 -
Magnesia Litera
(Litera za knihu pro děti a mládež)
Kniha Myši patří do nebe v seznamech
přátelství smrt zfilmováno posmrtný život lišky Magnesia Litera
2006 | Myši patří do nebe |
2011 | Uzly a pomeranče |
2006 | Únos domů |
2009 | Nazí |
2014 | Muž na dně |
Vím, že je film i putovní výstava. Příběh je hezký i myšlenka, téma posmrtného života ne úplně lehké, ale asi mi tam něco chybí, nebo bylo mě očekávání příliš velké.