Myšlení, rychlé a pomalé přehled

Myšlení, rychlé a pomalé
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214060/mid_mysleni-rychle-a-pomale-214060.jpg 4 374 374

Převratná a průkopnická kniha o fungování naší mysli, napsaná čtivě a srozumitelně jedním z největších a nejvlivnějších myslitelů současnosti. Kahneman v ní shrnuje desítky let svých výzkumů a navždy mění způsob, jakým přemýšlíme o přemýšlení, rozhodování, životě, práci i světě.

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Jan Melvil

Thinking: Fast and Slow, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlení, rychlé a pomalé. Přihlašte se a napište ho.

ziriant
27.10.2024 5 z 5

Bezvadná kniha, která mi osvětlila hodně záležitostí o fungování našeho světa a dala mnohé podněty také do mých profesních odborností (statistika, výuka). Na čtení kognitivně náročné, rozhodně to není kniha na relax či do vlaku, takže doporučuju si zajistit adekvátní podmínky pro čtení a fokus.

soukroma
03.08.2024 3 z 5

Pro mne jako laika pár zajímavých postřehů a odhalení, podložených výzkumem Nobelisty, které si čtenář na sobě na příkladech může snadno ověřit. Jinak hodně odborné, podrobné a hlavně americké. Rovněž však nečitelné v podobě ohromně těžké, téměř neuchopitelné knihy.
Pro odborníky nechybí odkazy, poznámky; rejstřík je ovšem hodně strohý a hlavně neobsahuje zkratky používané v textu (GPA pro nás není běžná zkratka a ani v překladu jsem ji nezahlédla rozklíčovanou; WYSIATI rovněž rozklíčované v originále není, později v knize je vždy v závorce český překlad, který jsem si pro zapamatování dané zkratky ruče převáděla na anglický rozpis, ale úplně by stačilo mít tuto zkratku jednou, poprvé v originále/češtině uvedenou, v textu a samozřejmě v rejstříku/seznamu zkratek).

Knihu už napsal autor sám stejně jako sám získal Nobelovu cenu za ekonomii 2002 (sluším prvně), ovšem vše je založeno na výzkumu s kolegou Amosem Tverskym, který se nového milénia ovšem nedožil. Autor sám ho často v textu jmenovitě připomíná a přikládá ještě dvě eseje napsané společně jako dodatky ke knize.

Život-je-Růst
19.07.2024 5 z 5

Fascinující kniha. Knihu jsem četl i slyšel jako audio a rozhodně né naposled. Poměrně obsáhla kniha se spoustou dat. Pokud by se vám to zdálo obtížné na čtení, doporučují jako audioknihu.

10 nejprodávanějších eknih (leden)

09.02.2018

Žebříček nejprodávanějších eknih v srpnu 2016

06.09.2016

Myšlení rychlé a pomalé (bestseller od nositele Nobelovy ceny)

09.08.2016

Je mnohem snadnější a příjemnější identifikovat a pojmenovávat omyly jiných než rozpoznávat své vlastní.

Rozvod je jako symfonie s ječivým zvukem na konci – skutečnost, že to skončilo špatně, neznamená, že všechno bylo špatné.

Ocenění knihy (1)

2011 - Los Angeles Times Book Prize (Current Interest)

Kniha Myšlení, rychlé a pomalé v seznamech

v Chystám se číst1 144x