Myslím, že tě miluju přehled
Allison Pearson
Vtipný, skvěle napsaný a velmi dojemný příběh dívky, které se splní sen z mládí - stane tváří v tvář své lásce. Jen o dvě dekády později, než původně zamýšlela... Vstupujeme do světa dvou nerozlučných kamarádek: Petry a Sharon, které žijí v jižním Walesu v sedmdesátých letech minulého století, a bezmezně obdivují americký popový idol Davida Cassidyho. Časopis pro jeho fanynky se stane dívčí biblí, všechny učí se zpaměti slova jeho písní i dopisů v naději, že se jednoho dne stanou paní Cassidyovou. Žádná z nich netuší, že Davidovy dopisy nejsou tak úplně od něj. Píše je Bill Finn, vysokoškolský absolvent v oboru anglické literatury… O dvě dekády později, naplněná zármutkem z rozchodu s manželem a ze smrti rodičů, žije Petra se svou třináctiletou dcerou. Čirou náhodou zjistí, že problémy, které ji trápily kdysi v roce 1974, jsou zpět a velmi aktuální. A Bill - úspěšný ve své práci, ale nikdy v lásce - má rovněž na srdci jisté doznání… Myslím, že tě miluju je příběh o přátelství, které přetrvalo roky. Romantická komedie o zlomených srdcích, to je Allison Pearson ve své dojímavé lidskosti.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , XYZ (ČR)Originální název:
I Think I Love You, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myslím, že tě miluju. Přihlašte se a napište ho.
Kniha pro mě byla celkem oříšek. Vybrala jsem si ji namátkově do čtenářské výzvy. Prvních cca 150 stran jsem se prokousávala, ale dalších strany byly lepší a lepší. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla, kdo byl David Cassidy a trošku zavzpomínala na dobu, kdy i mně bylo 13 let a měla jsem svého idola.
První část mi ubíhala pomalu, ale druhá část byla skvělá :). Není to jedna z nejlepších knih, ale na odpočinek super.
Kniha Myslím, že tě miluju v seznamech
2003 | Nechápu, jak to dokáže |
2011 | Myslím, že tě miluju |
2021 | Jak těžké to může být? |
Kdyby to mělo o polovinu méně stránek, nic se nestane, ale četlo se to v celku fajn.