Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy přehled

Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544738/bmid_myticka-legenda-o-ancary-i-dil-zrozeni-vedmy.png 5 2 2

Zde na začátku se probouzíme s první hrdinkou, budoucí vědmou Raybeam, někde hluboko v černém lese, pod tím největším svitem luny, jaký jsme mohli spatřit. Všude kolem je nebezpečná noc a temná magie, tady na opuštěné louce, jak už to v tomto světě obyčejně bývá. A tiché zvuky noční přírody dodávají tomuto kouzlu na velikém strachu a obávanosti! Sem tam se ozve zavytí nějakého temného tvora v dálce, strašnějšího než černý vlk, z hlubin nočních můr dětí kouzelníků z Kyrandie. Strach tak veliký a pohlcující zdejší luční krajinu, ale i hrdinku samotnou, až se chce snad i zhmotnit!! Raybeam se celá třese, husí kůže a mráz jí běhá po těle, sedí tu v trávě jen v roztrhaném šedém kabátku a o minulosti si nic nepamatuje! Kouzelná melodie vanoucí přes uši až do nitra její duše ji pokouší, ať blíže jde! Tam, tam k tomu černému lesu. A Támhle!! Se on už objevuje!! Ani maličká bílá víla nestíhá uletět před tímto odporným Černým Temným Zjevením!!! "WuiAAAAAA!!!!" Tuhnou jim kosti a dech života se vytrácí! Když On se blíží a k nim potácí!! Kouká jim okem tváří v tvář!? A naše hrdinka i s malou vílou ...padají k zemi!! (Mýtická Legenda o Ancary je ale i propojená nějak s poutí hrdinů v příběhu a sáze o Ryborandii, a nejen s nimi. Vše, co se zde v Ancary odehrává, zasahuje i do jiných časů a historie, daleko za hranice Věčné Noci, která je tím nejstrašnějším jevem a kouzlem, jaké kdy bylo v přírodě spatřeno! Příběh Černých Měsíců je totiž tak velký a starý, že si ho nikdo už nepamatuje! ..Kdo ví, skončí tu vůbec šťastně?? Nebo opravdu budou zdejší Hrdinové Ancary potřebovat pomoc i od ostatních z tohoto prastarého světa!) Dračí Kniha ve stopách keltských a slovanských pohádek, Příběhů Matky Přírody, Víl i Draků.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

AnnV93
dnes 5 z 5

Když jsem poprvé držela knihu v ruce, měla jsem trochu strach z jejích rozměrů. Přece jen, člověk si vždycky říká, jestli je autor schopný udržet čtenářovu pozornost po celou dobu. Hned na první pohled mě ale zpracování knihy okouzlilo, nádherný přebal, ilustrace, lesklý papír, dokonce i krásně zpracované desky. Takže jsem si řekla, že se do knihy musím pustit.

A rozhodně toho nelituji! Ano, autorovi se dokonale povedlo udržet moji pozornost, najednou jsem byla na konci, ale ani jsem nevěděla jak. V knize je spousta postav, ale každou jednu jsem si zamilovala, dokonce svým způsobem i záporáky. Měla jsem totiž pocit, že každá postava má v knize nějaký smysl a má co říct, nebyla tam jen jako výplň.

Celý svět, se kterým se v knize potkáváme, je naprosto kouzelný. Autor hlavně prostředí skvěle popsal, takže jsem měla pocit, že jsem součástí příběhu a někde z dálky, schovaná v lese za stromem, pozoruji postavy a čekám, co všechno zase vyvedou.

Co bych knize vytknula? Že máme teprve první díl! Doufám, že na pokračování nebudeme čekat dlouho, protože se nemůžu dočkat, jak budou osudy postav, a vůbec celého jejich světa, pokračovat. Tak snad nebudu napnutá příliš dlouho!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených3x
v Doporučených2x

Autorovy knížky

2024  100%Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy
Skrýt reklamy