Mytologie přehled
Sylvie Baussier , Emilie Beaumont (p)
Co je to mýtus? Proč si lidé potřebovali vytvářet mýty? Uctívali staří Řekové a Římané stejné bohy? Proč se egyptský bůh Anubis stal vládcem podsvětní říše a mumifikace? Jak vysvětlují různé mýty stvoření světa a lidí? Jak bůh Indra zachránil Indii od hladomoru? Proč je duhový had tak důležitý pro domorodé obyvatele Austrálie? Odpovědi na podobné otázky poskytnou dětským čtenářům přehled o mýtech a božstvech nejvýznamnějších civilizací na celém světě. Text doplňuje mnoho barevných ilustrací.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mytologie. Přihlašte se a napište ho.
Knihu čteme s osmiletým bratrem a velice se mu líbí. Zpracování mi přijde pro jeho věk atraktivní. Dáváme 5 hvězd.
Pěkné, zajímavé. Pokud vás zajímá mytologie, sáhnite po téhle knize, protože obsahuje i pěkné ilustrace. :)
Kniha Mytologie v seznamech
Tato knížka patřila k jedněm z mých nejoblíbenějších. Jsou zde nejznámější mýty ze všech možných kultur - od Mezopotámie, před klasické Řecko až po Japonsko a Afriku či Austrálii. Řekl bych, že pro děti je to výborná knížka, pokud se chtějí seznámit s mytologií :-).