Pokrevní cejch přehled

Pokrevní cejch
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518939/bmid_pokrevni-cejch-qVw-518939.jpg 4 85 85

Mýtonoši série

< 2. díl

Bree chtěla za každou cenu odhalit pravdu o smrti své matky. Vetřela se proto k mýtonošům – do tajného spolku, který sdružuje potomky rytířů krále Artuše. Tam objevila své vlastní nepředvídatelné síly a stala se někým novým. Médiem. Krvečárnou. Dědicem. Teď se však válka mezi démony a řádem blíží ke smrtícímu vrcholu a mýtonoš Nick, do kterého se Bree zamilovala, byl unesen. Dokáže ho Bree najít? Odolá přitažlivosti, kterou cítí k mágu Selwynovi? A podaří se jí všechny zachránit, aniž by ztratila sama sebe?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Bloodmarked, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pokrevní cejch. Přihlašte se a napište ho.

Vikinka224
13.11.2024 3 z 5

Uf, toto bylo náročné dočíst.
Začnu asi těmi pozitivními věcmi.
1. William, moje asi nejoblíbenější postava v cele knize. Jako snad jediný měl v hlavě mozek a uměl ho používat.
2. Námět knihy je originální, to se autorce povedlo, knihu z prostředí Artušovských legend jsem ještě nečetla.
3. Selwyn, sice docela podpantoflák, ale i tak ho řadím mezi pozitiva.
No a co mě na knize štvalo nejvíc? Briana. To byla taková nevyspělá kravka, až to bolelo. Jasně, je jí 16–17, ale i tak. Je neuvěřitelně hloupá, otravná a tak sebestředná. Každou konverzaci vždycky převedla na sebe, pořád jenom já, já, já. Neměla snad kromě artušovské síly zdědit i jeho moudrost?
A téma rasismu tady bylo kolikrát vecpané na sílu. V žádném případě nechci toto téma zlehčovat, ale ne, není rasista každý, kdo se na tebe blbě podívá.
Kniha je jinak napsaná způsobem, který mi moc nevyhovuje. Je dost dlouhá, ale plná vycpávkových scén. Kvůli tomu jsem se přistihla, jak přeskakuju kolikrát i celé odstavce. Zároveň popisy nejsou nic moc.
Kvůli Brianě hodnotim knihu spíš negativně, což je škoda.

Kaila146
15.10.2024 2 z 5

Asi by mě to bavilo víc, kdyby Bree nebyla taková osina v zadku.

MoireDeTardis
09.09.2024 5 z 5

Ačkoliv černošská tématika mě v týhle sérii zase tolik netankuje, užívám si děj kolem. Líbí se mi vývoj a přerod postav. Líbí se mi, jak je to komplikovaný a zároveň to do sebe všechno zapadá. Je to jeden velkej emotional damage, kterej budu ještě nějakou chvíli rozdýchávat s playlistem na Spotify, co jsem k tomu vyrobila. A pak až se bude blížit datum vydání třetí knihy si oba předchozí díly projdu znovu, abych se dostala na stejnej level očekávání, bolesti a lásky, v jakým jsem teď.
Tahle série mě prostě dostala, ani nevím proč a proč tak moc. Nemůžu ale hodnotit jinak.

Do ráje, Království obávaných a další knižní novinky (35. týden)

27.08.2023

Kniha Pokrevní cejch v seznamech