Mýtus nekonečno přehled
Peter Zamarovský
Kniha se skládá z esejisticky pojatých kapitol z historie a filosofie matematiky a fyziky. Čtenář v ní nalezne množství poznatků, úvah i spekulací, které se dotýkají tématu nekonečna. Výklad je doplněný řadou citátů, které autorovy úvahy potvrzují i zpochybňují, aby tak ilustrovaly spletitou cestu poznání.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mýtus nekonečno. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Mýtus nekonečno v seznamech
Velmi zajímavá kniha z oblasti filosofie matematiky. Pojednává o historickém vývoji názorů na nekonečno, snahách nekonečno definovat, uchopit a počítat s ním. Větší část knihy se věnuje filosofii, potažmo filosofii matematiky, menší pak pojednává o nekonečnu v oblasti fyziky. Jako fyzik mohu říct, že některé informace ve fyzikální kapitole byli trošku zjednodušené, leč to je daň, kterou musí platit všichni, kdo popularizují a navíc, nejednalo se o žádné významnější prohřešky.
Co mě významně mrzí je redakční práce nakladatelství Karolinum. Tolik překlepů jsem za poslední dobu v žádné knize nepotkal. Je evidentní, že knihu redakčně odflákli a nedali si s ní velkou práci. U knihy za koncovou cenu 370,- a vydanou u vydavatelství, jež vydává pouze recenzované publikace je to opravdu zarážející.
Určitě lze knihu doporučit zvídavým a hloubavým čtenářům.