Mýty a předsudky o zvířatech přehled

Mýty a předsudky o zvířatech
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372861/bmid_myty-a-predsudky-o-zviratech-CKA-372861.jpg 4 23 23

Liška, vychytralá zlodějka. Medvěd, postrach lesa. Zbabělý pštros, co strká hlavu do písku. Znáš podobná přirovnání? Určitě ano, s námi se ale dozvíš, že nemusí být úplně pravdivá. Roztomilý netopýr se určitě nechystá sát lidem krev. Černá kočka, přecházející přes ulici, žádné neštěstí nepřinese. I takový „špinavý“ potkan klidně může být tvůj nejlepší kamarád. Společně se nám podaří mnohé zavedené předsudky změnit.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mýty a předsudky o zvířatech. Přihlašte se a napište ho.

Knihomolka506
24.09.2023 5 z 5

Krásná kniha pro děti o tom, co je to předsudek o někom (něčem), že tohle se nedá myslet jen u lidí, ale také u zvířat. Spolu s předsudky se čtenáři učí používaným přirovnáním spojených se zvířaty.
Stejně jako ostatním v komentářích dole mi přijde, že něco je jak se říká "na jedno brdo." Je to stejné, opakuje se to , ale na kráse příběhu a ilustrací to nic neubírá :)

janka84
13.06.2023 4 z 5

Se synkem, který má rád zvířata, jsme se díky této knížce dozvěděli pár nových informací. Velikým plus jsou sympatické ilustrace.

Lamanai
29.11.2020 4 z 5

Četli jsme si asi dva týdny před spaním se syny, bavilo je to. Ilustrace jsou příjemné. Jen mi přišlo, že zhruba u poloviny zvířat se předsudky v různých odstavcích opakují, jsou jen popsány jinými slovy. Je pak hezké se dětí ptát na různé věci, jestli si je pamatují. Hvězda navrch za nápad s odbouráním strachu a odporu z některých tvorů :-)

Kniha Mýty a předsudky o zvířatech v seznamech