Mýty a předsudky o zvířatech přehled
Pavla Hanáčková
Liška, vychytralá zlodějka. Medvěd, postrach lesa. Zbabělý pštros, co strká hlavu do písku. Znáš podobná přirovnání? Určitě ano, s námi se ale dozvíš, že nemusí být úplně pravdivá. Roztomilý netopýr se určitě nechystá sát lidem krev. Černá kočka, přecházející přes ulici, žádné neštěstí nepřinese. I takový „špinavý“ potkan klidně může být tvůj nejlepší kamarád. Společně se nám podaří mnohé zavedené předsudky změnit.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mýty a předsudky o zvířatech. Přihlašte se a napište ho.
Se synkem, který má rád zvířata, jsme se díky této knížce dozvěděli pár nových informací. Velikým plus jsou sympatické ilustrace.
Četli jsme si asi dva týdny před spaním se syny, bavilo je to. Ilustrace jsou příjemné. Jen mi přišlo, že zhruba u poloviny zvířat se předsudky v různých odstavcích opakují, jsou jen popsány jinými slovy. Je pak hezké se dětí ptát na různé věci, jestli si je pamatují. Hvězda navrch za nápad s odbouráním strachu a odporu z některých tvorů :-)
Kniha Mýty a předsudky o zvířatech v seznamech
2017 | Nečekaná přátelství: Aneb jak si zvířata a rostliny pomáhají |
2018 | Mýty a předsudky o zvířatech |
2019 | Ohrožená zvířata aneb jak jim můžeme pomoci |
2018 | Co má klokan ve vaku |
2018 | Proč není tučňákům zima |
Krásná kniha pro děti o tom, co je to předsudek o někom (něčem), že tohle se nedá myslet jen u lidí, ale také u zvířat. Spolu s předsudky se čtenáři učí používaným přirovnáním spojených se zvířaty.
Stejně jako ostatním v komentářích dole mi přijde, že něco je jak se říká "na jedno brdo." Je to stejné, opakuje se to , ale na kráse příběhu a ilustrací to nic neubírá :)