N.A.T. přehled

N.A.T.
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543072/bmid_n-a-t.jpg 3 3 3

Příběh mladé neodbytné vědkyně, která se navzdory všem překážkám úpěnlivě snaží zabránit ekologické katastrofě. Jejímu varování zpočátku nevěří nikdo, až na doktora Stunnera, který ji vezme pod svá křídla. Společně se pak s vědeckou skupinou z Institutu pro klimatickou změnu v Norsku snaží najít řešení, jak zachránit lidstvo před rychle přicházející metanovou explozí. Jenže nic není, jak se zpočátku zdá, a do snahy o záchranu světa se přimotá jedna z největších ropných společností na světě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize N.A.T.. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

O.K.
29.09.2024 4 z 5

Působivý příběh, do kterého se musíte začíst. Jestli vás zajímá dopad všeho, co děláme na vše kolem nás, tak 60 stran vydržte. Pak už má knížka opravdu spád.
Poměrně hezky popsaný rozpor mezi penězi a mocí na straně jedné a vědomostí s ideály na straně druhé. Doporučuji dočíst až do konce a nenechat se zastavit náznakem happy endu s "božím soudem". Vždy Vás může překvapit možnost přesunu ze strany "dobra" na stranu "zla" tak, jako v životě.
Mou favorizovanou postavou je Goril.

lena.o.knihach
19.09.2024 2 z 5

Ráda se podívám na apokalyptické filmy a myslela jsem, že od této knihy dostanu něco podobného. Jenže už po pár stránkách mi došlo, že N.A.T. nebude můj šálek kávy.

Vůbec mi nesedl styl psaní a měla jsem problém se začíst. Marně jsem čekala na moment, kdy se ponořím do příběhu a budu Nat Petersonové držet palce, aby planetu zachránili.

Autorka v knize neustále opakovala, jaký dopad má lidstvo na životní prostředí, co všechno děláme špatně, jak ničíme naši planetu Zemi a vydržte to ještě dalších 280 stran. Bylo to furt dokola a brzy mě to přestalo bavit. O těchto problémech slyšíme denně z jiných zdrojů, já se snažím pomáhat, jak jen můžu a v tomto případě jsem měla očekávání trochu jiné.

Vůbec jsem se nedozvěděla nic o postavách (o jejich soukromém životě, co dělají ve volném čase, nějaké povahové rysy, kterými bych je mohla popsat). Byly ploché a prostě jen byly…

Třešničkou na dortu bylo špatně napsané slovo “neandertálec, které v textu není jen jednou, aby se mohlo jednat o pouhý překlep.

Tento eko-román má určitě něco do sebe (jen mně zrovna nesedl), takže pokud se zajímáte o životní prostředí a máte rádi filmy o apokalypse, třeba se vám zalíbí i N.A.T.

Děkuji autorce @luciejanauer za knihu. #spoluprace


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha N.A.T. v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

2020  82%Teorie mateřství
2024  67%N.A.T.
Skrýt reklamy