Na dosah ruky přehled

Na dosah ruky
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207397/bmid_na-dosah-ruky.jpg 4 206 206

Kapitán Exner série

< 6. díl >

V secesním pražkém činžáku bydlí nejen obyčejní nájemníci, ale také známí herci, úspěšný malíř, literární badatel a zkušený starý právník. Ale v domě je také podivný nadpřirozený fenomén. Prostě v něm straší. Bylo by to úsměvné, kdyby tam nedošlo k násilné smrti. A málokoho by napadlo, že synagogální tóra, kterou kapitán Exner najde ve sklepení, může nějak souviset s vraždou v secesním domě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na dosah ruky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (41)

Birlibán
24.07.2024 5 z 5

Ano, je tam sice trochu moc postav, ale líbil se mi to. Popis bytové situace ve starém domě v šedesátých letech, kdy byli nuceni spolu bydlet lidé, kteří by se normálně vůbec nestýkali, je obrazem té doby.
Vlastní vyšetřování se točí kolem vražd dvou starých dam, zabitých zdánlivě bez motivu. Zatím jde jako vždy o peníze, předválečný majetek bývalých židovských majitelů domu.

RMarkéta
16.07.2024 3 z 5

Bylo to průměrné, neurazilo a ani neoslnilo, tedy až na kapitána Exnera, to je elegán a noblesa sama. Hodně postav. Moc mluvení. Takže docela nepřehledné. Takové lidsko vztahové klubko lidí žijících v jednom domě s pohnutou historii. Michal Exner to samozřejmě vyřešil. Název je tady opravdu dost trefný. Pořád mám před sebou JIří Kodeta.


terimila
15.05.2024 3 z 5

Naprostý průměr, co nenadchl, ale ani neurazil. I na Erbenovy/Exnerovy poměry průměr. Exner v dobré formě, zamotaný chuchvalec vztahů obětí a podezřelých, vlákna vedoucí do tragické minulosti, která tehdy ještě byla nepříjemně živá.
Nicméně zavraždění byli líčeni tak z odstupu, že mi vlastně nikoho z nich nebylo líto. Co mnou na téhle knize hýbalo nejvíc, byly totálně nechutné životní podmínky, kde se na pár metrech v hnusné nedůstojné vestavbě v cizím bytě maťhalo několik rodin, a to, co z lidí takový nucený soužití dělá. (Naprosto přesně jsem tam pochopila, proč za totáče kdo mohl, utíkal na vlastní chatu.) Nejsilnější dojem z týhle knihy je neurčitej smutek nad všeobecným plíživým rozpadem společnosti. Šeď, zima, přirozkrádání toho a onoho... Naprostý souhlas s komentářem Pebry.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma (květen)

05.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na dosah ruky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených299x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených14x
v Knihotéce153x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x