Na Freuda já nemám čas, doktore přehled
Miroslav Orel
Cílem knihy je zpřístupnit zajímavou a složitou oblast duševních nemocí, přispět k rozšíření poznání a zmenšení nejasností, které v mnoha ohledech duševní nemoci stále provázejí. Kniha seznamuje s nejzajímavějšími nebo nejčastějšími duševními poruchami. Každá duševní nemoc je vždy uvedena ilustrativním příběhem, který názorně demonstruje, jak daná porucha může vypadat, jaké může mít projevy a znaky. Poté následuje čtenářsky přístupný komentář shrnující hlavní znaky dané duševní nemoci a doporučený postup k jejímu řešení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na Freuda já nemám čas, doktore. Přihlašte se a napište ho.
První polovina knihy je vlastně takovými základy psychopatologie. Autor přiblíží konkrétní duševní nemoc krátkým příběhem a posléze ji rozebere trochu detailněji, ale pořád čtenářsky přívětivě.
Další část je výletem do stručných základů neurověd. Ta může působit složitějším dojmem, ale pořád velmi čtivě. Nakonec se autor podívá pod pokličku konkrétních léků a způsobů léčby.
Knihu bych doporučila zájemcům o psychologii i jejím studentům,kteří si mohou oprášit své znalosti.
Je to takový mix psychických potíží napsaný krátce a jednoduše s příklady z praxe. Vše lze snadno pochopit a většina témat je aktuálních.
Kniha Na Freuda já nemám čas, doktore v seznamech
psychologie psychiatrie psychopatologie duševní poruchy, duševní nemoci
2015 | Na Freuda já nemám čas, doktore |
2008 | Anatomie a fyziologie člověka pro humanitní obory |
2004 | Biologie pro psychology a pedagogy |
2012 | Psychopatologie |
2017 | A co řeknete teď, doktore? |
Čteno v rámci mé práce, jinak bych knihu asi ani neotevřela. Je to vlastně ok kniha pro veřejnost, umožňující nahlédnout pod pokličku.