Na hraně přehled
René Manzor
V lese nad vesnicí Gévaugnac je nalezena mladá dívka, upálená během noci na hranici. Kapitánka Julie Frayssová z policejní stanice v Toulouse dostane rozkaz okamžitě ukončit právě započatou dovolenou, převzít vyšetřování a postup konzultovat s Novakem Marrekem, bývalým kapitánem, který podobné případy se stejným modem operandi před dvěma lety vyšetřoval. Tenkrát mladé dívky vraždil záhadný Spalovač – sériový vrah, který Marrekovi jen o vlásek unikl a dodnes mu nedá spát. Novak býval skvělým detektivem. Je inteligentní, kultivovaný, přemýšlivý. Problém je, že ho posedlost nevyřešenými vraždami dohnala až do psychiatrické léčebny. Od svého selhání totiž trpí bludnými obsedantními představami a jeho mozek občas vytváří falešné jistoty, jež nedokáže odlišit od reality. V přesvědčení, že se Spalovač vrátil, se Novak stane konzultantem policie a pouští se spolu s Julií do vyšetřování. Odlišit realitu od bludů ale nebude tak snadné, jak by se mohlo zdát.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na hraně. Přihlašte se a napište ho.
Nemohla jsem se do knihy začíst, ale nakonec jsem byla mile překvapena geniální konec. Ale zase raději sáhnu po svých osvědčených autorech.
Já nevím, do půlky to bylo skvělé, ale pak se něco stalo. Jako by ho to přestalo bavit a rychle to chtěl ukončit. To je časté, obzvlášť u thrillerů či detektivek. Jinak bezva příběh, který mne bavil.
Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)
29.05.2022
Kniha Na hraně v seznamech
Knihu som si neskutočne užil, začiatok bol pre mňa taký neslaný nemasný ale potom sa to rozbehlo a strhlo. Julie tak skvelo zapasovala a s Novakem tvorili skvelú dvojicu.
Koniec bol pre mna dosť smutný ale dávam plný počet hviezdičiek.
Určite si ju túto knihu prečítajte. Je skvelá.