Na hraniciach Zeme přehled
Thayer Willis , Geoffrey Hindley , Carl Proujan
Kapitoly: Zamrznutý svet-Póly Zeme, Severný priechod do Číny, Veľká južná zem, Pátranie po Johnovi Franklinovi, Ozajstný viking, Víťazstvo nad severným pólom, Opreteky na južný pól, Domov víchrice, Záhada "medených" Eskimákov, Shackleton v Antarktíde, Polárne oblasti dnes, Vedecký prieskum Antarktídy. Strecha sveta-Prečo ľudia vystupujú na vrchy, Začiatky, Zlatý vek, Nové trasy a nové techniky, Mimo Álp, Na vrcholy Severnej Ameriky, Čaro juhoamerických velikánov, Výskum Himalájí, V boji s himalájskymi obrami, Nový zlatý vek, Posledné roky a my. Tajomstvá mora-Posledná veľká hranica, Výskum sa začína, Stretnutie Challengera s neznámom, Pod morskou hladinou, Na morskom dne, Rieka v mori, Človek žije v mori, Nové dejiny Zeme, Život je všade, Čo môžeme a čo treba, Veľký prínos.... celý text
Literatura naučná Cestopisy a místopisy Příroda, zvířata
Vydáno: 1978 , Mladé letáOriginální název:
Earth´s Last Frontiers, 1971
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na hraniciach Zeme. Přihlašte se a napište ho.
Krásná kniha, moc mě bavilo sním o objevech a dálkách. Často jsem se k ní vracela a proč se nevrátit i teď?
Kniha Na hraniciach Zeme v seznamech
mořeplavba Himálaje cestopisy mořeplavci zámořské objevy polární kraje polární badatelé
Iniciační kniha! V 80ých letech moc podobné literatury nebylo. Tahle kniha šla tak daleko za hranice (zdánlivě) dosažitelného, že mi z ní běhá mráz po zádech i teď. Stále jí mám po ruce v knihovně.