Na odpis - Nešťastné příhody ze startupové bubliny přehled

Na odpis - Nešťastné příhody ze startupové bubliny
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344099/mid_na-odpis-nestastne-prihody-ze-start-A7u-344099.jpg 4 65 65

Břitký průvodce odvrácenou stranou Silicon Valley. Dan Lyons měl šťastnou a spokojenou rodinu, skvělou kariéru a práci, která ho bavila. Všechno změnil jeden telefonát jeho šéfové z Newsweeku. Po pětadvaceti letech novinařiny je najednou bez práce: padesátník, který sice umí psát, má vynikající přehled v technologické sféře — ale přece jenom, jednapadesátiletý chlap. Píše se rok 2012 a média jsou kvůli odlivu peněz z inzerce v dlouhodobé krizi. Lyonsovi nezbývá než se poohlédnout jinde. Třeba v nějakém perspektivním startupu, mladé dravé technologické firmě. Vůbec netuší, do jakého šílenství se vrhá. Na odpis je nesmírně zábavné líčení tragikomické srážky pragmatického profesionála s firemní kulturou startupů „připomínajících montessori školky“ a zároveň čtivý průvodce temnými stránkami internetového vizionářství, v němž jde často více o peníze než o revoluční nápady.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Host

Disrupted: My Misadventure in the Start-Up Bubble, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na odpis - Nešťastné příhody ze startupové bubliny. Přihlašte se a napište ho.

Čand@
12.02.2024 5 z 5

Fakt sa takto dnes zarábajú veľké peniaze? S plyšovými medvedíkmi na poradách atď.? Rozhodne sa musím pozrieť na seriál Silicone Valley, na ktorom autor spolupracoval. Nech ešte viac valím oči.

Dopĺňam 8.3.24: Tak som si ten seriál dala, všetky sérky. Okrem toho, že je neskutočne vtipný (je to ten typ seriálu, po ktorom, keď ho dokukáte, si vravíte, že váš ďalší život bez neho už nemá zmysel :)), som oči fakt valila. Milióny dolárov tam lietajú jedna radosť.

SynD
06.01.2024 3 z 5

(SPOILER) zpráva o podivném a v mnohém úchylném světě start-upů. a potravinové pyramidě s trochu mimoňskými zakladateli ve vedení, kteří si tam nahoře vesele vizionářsky haluzí a blábolí, a které vyšší management nebere vážně a dělá si co chce. a o zbytných mravenečcích na druhém konci řetězce, což jsou dělníci čerstvě nabraní z univerzit, pracující za nemnoho peněz s velkým nadšením. o vymývání mozků kapitalistickou propagandou, jejíž metody evokují Orwella.

taky zpráva o mobbingu za použití postupné degradace autora a ke konci i skutečně psychopatické šikany ze strany jednoho z autorových nadřízených, "Trockého". ta byla děsivá, včetně jeho snahy se "kamarádit" po Lyonsově odchodu z firmy.

zpětně mi kniha dost připomíná Strach a chvění Amélie Nothomb. autor zde sice zůstává v zemi, kde se narodil, i tak ale vstupuje do zcela jiné kultury. nese to těžce, s velkými zraněními v oblasti ega a za pomocí mnoha provokací, kterými si opakovaně nabíhá na nůž. stále vzpomíná na svou byvší slávu a jízlivý novinářský svět, který považuje za ten jediný správný. i když s ním soucítím v souvislosti s mobbingem a vlastní paralýzou, která má bránila odejít dříve (ostatně stejné ničení člověka popisuje Nothombová, a o dost zručněji), osobně bych o setkání s ním nestála. působí jako nepříjemný člověk, protiva, a svým způsobem se nedivím, že byl poslán do pavilonu opic. ostatně i těch 60 litrů, které nakonec získal z prodeje akcií firmy, považuje ukřivděně za almužnu.

oceňuju edukaci v oblasti vstupu na burzu apod., i když stále nejsem schopná pochopit, jak může něco tak virtuálního a amorálního fungovat.

Iki1
02.01.2023 4 z 5

Autor se snahou o nadhled a s humorem nastínil fungování start-upů, i když si dovedu představit, že se svou povahou do "kolektivu" prostě nezapadl. Je jasné, že fungování těchto začínajících firem je podřízeno jedinému - velkému zisku. Je třeba dodat, že pokud vlády tisknou obrovské objemy peněz, musejí je investoři někde zaparkovat a tím vyvolávají potřebu vzniku těchto firem.

Kniha Na odpis - Nešťastné příhody ze startupové bubliny v seznamech

v Mé knihovně19x