Na vlnách TSF přehled
Jaroslav Seifert
Bibliofilské vydání legendární poetistické sbírky, vycházející souběžně česky a anglicky (v jedinečném přetlumočení Dany Loewy, které jí v roce 1992 přineslo první cenu v překladatelské soutěži pro studenty vypsané Americkým svazem překladatelů ATA), jako připomenutí dvaceti let, jež letos v říjnu uplynou od udělení jediné Nobelovy ceny za literaturu českému autorovi. Kniha vychází v grafické podobě, kterou jejímu prvnímu vydání v roce 1925 vtiskl Karel Teige.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na vlnách TSF. Přihlašte se a napište ho.
Trochu mě děsí svět, kde se knihám od Patrika Hartla dává 5 hvězd, ale Seifertovi 2. Uf! Co na to říct.
Na básně moc nejsem, dost jim nerozumím. Ale něco od klasika bych přečíst měla, takže ano. Mě oslovila grafická krása tohoto vydání.
„Roku 1492 objevil Janovan Krištof Kolumbus neznámé ostrovy - Děkuji pane! Já kouřím cigarety!“
Kniha Na vlnách TSF v seznamech
1925 | Na vlnách TSF |
1971 | Maminka |
1999 | Všecky krásy světa |
1950 | Píseň o Viktorce |
1984 | Býti básníkem |
Zkusil jsem Seifertovo nejznámější dílo. Nejedná se o klasickou četbu. Ale designově to vede na jedničku, je to dost zajímavé. Co se týče básní, takový průměr. Měl jsem anglicko-české vydání, což nechápu první by mělo být české. Ale to je jedno. Celkově mě to bavilo. Z této knihy jsem si odnesl:
Roku 1492 objevil Janovan Krištof Kolumbus neznámé ostrovy -
Děkuji pane! Já kouřím cigarety!
In the year 1492 the Geonese Christopher Columbus discovered unknown islands-
Thank you sir! I smoke cigarettes!