Na vrcholu Zlatého věku přehled
Ondřej Müller , Pavel Medek , * antologie
Tato sbírka je chronologickým pokračováním antologie Na úsvitu Zlatého věku. Obsahuje osm povídek z časů, kdy science fiction prožívala své první roky hojnosti a slávy, ale koncem 40. let také porážku, kdy klasické pulpové magazíny zmizely z pultů a staly se tak jen cennou relikvií. Představí se vám krutý stroj s neznámou myslí… podivní pozorovatelé z budoucnosti Země… tvor z hlubin oceánu… o strojích zítřka… a další příběhy z pozítří. To vše s komentáři a soupisem nejslavnějších magazínů science fiction.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na vrcholu Zlatého věku. Přihlašte se a napište ho.
Tato sbírka povídek je opravdu vrcholem. Při čtení mi přípomněla seriál Krajní meze. Tam také krátké příběhy nesou velkou pravdu k zamyšlení. S těmito povídkami je to stejné. Jsou zajímavé, podněcují fantazii a pro méně zdatné čtenáře ideálnější než dlouhé sci-fi romány.
Kniha Na vrcholu Zlatého věku v seznamech
Část díla
- Čarodějův učeň 1942
- De profundis 1945
- Ideální jaro / Minulá sezona 1946
- Killdozer! 1944
- Muž, který nikdy neomládl 1947
Tak určitě je fajn, že si kompilátoři dali práci a vybrali neprofláknuté povídky. Jen mohly být alespoň nějak zajímavé. Nebo taky nemohly... Oproti prvnímu dílu slabší, holt Asimov je Asimov.