Nacisté, kteří unikli oprátce přehled

Nacisté, kteří unikli oprátce
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434293/bmid_naciste-kteri-unikli-opratce-Y6o-434293.jpg 4 11 11

Přestože jsou nacistické zločiny natolik obludné, že je nelze lidskou spravedlností postihnout, od druhé světové války neutichá volání po potrestání viníků. Někteří, v čele s Adolfem Hitlerem, unikli oprátce sebevraždou, jiní byli dopadeni či vydáni k trestnímu stíhání až po letech, kdy už byl trest smrti zrušen, jiní vyvázli bez trestu, těšíce se ochraně církve nebo mocných tohoto světa. O jejich osudech a o pátrání po nacistických zločincích píše autor v této velice čtivé knize, v níž není nouze ani o napětí a překvapivá vyústění. Knihu doplňuje přehledná tabulka hodností příslušníků SS a jejich ekvivalentů i rejstřík osob.... celý text

Literatura faktu Válečné Historie
Vydáno: , Pangea

Ces Nazis Qui Ont Echappe a la Corde, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nacisté, kteří unikli oprátce. Přihlašte se a napište ho.

jan.para
05.02.2024 4 z 5

Poměrně zajímavá kniha. Jen nechápu Adolfa Eichamana na obalu.

ondrej.b
19.01.2024 4 z 5

Skvělá kniha, která se nezaobírá jen suchými fakty o těch, kteří neseděli v Norimberku. Rozebírá i konec války v Německu, přímo v Berlíně, poslední dny v Hitlerově bunkru a situaci po válce s nástupem války Studené. Mnohá jména byla pro mě neznámá a rád jsem si o nich početl.

hnatlubo
19.12.2023 3 z 5

Rozhodně zajímavá knížka.

Knižní novinky (3. týden)

17.01.2021

Kniha Nacisté, kteří unikli oprátce v seznamech

v Mé knihovně52x