Nahí a mŕtvi přehled

Nahí a mŕtvi
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207928/bmid_nahi-a-mrtvi-yxm-207928.jpg 4 361 361

Nikto nemohol spať. Keď sa rozvidní, spustia na hladinu výsadkové člny a vlna prvého sledu prebije sa cez príboj a začne útočiť na pobrežie Anopopei....

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

The Naked and the Dead, 1948

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nahí a mŕtvi. Přihlašte se a napište ho.

KapitánSmrt
23.10.2024 5 z 5

Hodně sugestivní a vlastně nepříjemná kniha, která se pokouší válku ukazovat bez příkras, se vší tou hrůzou a děsem. Dílem toho dosahuje propracovanými a nejednoznačnými charaktery, kdy má každý své silné, ale hlavně slabé stránky. Někdo je násilník, někdo alkoholik, lhář či rasista. Jedno ale mají společné, mají strach, zápasí jak s Japonci, tak s vlastními démony a s nejistotami. Nejpůsobivější ale je to, čím vším nechá autor své postavy projít. Jakými hrůzami, nástrahami a utrpením. To je mnohdy až extrém. Výborná protiválečná kniha.

Desátá_reklamní
29.05.2024 odpad!

Odpad..
Přemíra násilí, chlastu a nenávisti.
Zřejmá nenávist vůči ženám a odlišným lidem z jiných kultur..
Poplatné své době a protiválečné atmosféře. Odporuje morálním zásadám armády USA a zkušenostem spisovatele...
U nás poprvé vychází v roce 1957!
Jak zní asi originální text spisovatele a jak věrný je překlad syna Alfonse Muchy?
Jeden z prvních překladů po propuštění od černých baronů a podepsání spolupráce s STB..
Rozečtené a nedočtené!
Dočtu dříve, než jí pošlu do veřejné knihovničky?

Kortez
08.02.2024 5 z 5

Audiokniha. Skvělě načetl Ivan Trojan. Kniha zaujala nejen děním na frontové linii, jak se dá prodírání pralesem a brodění bažinami nazvat frontovou linií, ale i myšlenkami na domov, rodinu, ženy a děti které zůstali doma tisíce kilometrů daleko. Na válečný román velmi emotivní čtení.

Kniha Nahí a mŕtvi v seznamech