Nahoru a našišato přehled
Max Kašparů (p)
Čas běží a autor, který před deseti roky vydal svoji úspěšnou publikaci Třicet případů aneb malé, bílé, kulaté, končí svoji lékařskou praxi, aby se mohl věnovat jinému poslání. Především kněžskému. Říká, že společnost, ve které žijeme, potřebuje více zdraví duchovní než duševní. V této publikaci dostává čtenář do ruky druhý díl jeho vzpomínek na poslední desetiletí, které strávil se svými klienty v psychiatrické ordinaci. Rozhodl se tentokrát sáhnout hlouběji, i mimo svoji lékařskou praxi, a doplnit publikaci postřehy ze života na pokraji světa medicíny. Postřehy, které ovšem s duševním stavem současného člověka úzce souvisí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nahoru a našišato. Přihlašte se a napište ho.
Poselství je jednoduché, morálka se vytrácí, společnost se zesvětšťuje, lidem mizí hodnoty, svět jde do prdele. Chybí selský rozum. A já bych v tom našel i popis vývoje lidstva po postupném vytrácení se víry v autoritu Boha. Myšlenky a argumentace Maxe Kašparů jsou na vysoké úrovni, historky povětšinou z psychiatrického prostředí jsou zábavné. Trochu zbytečné je možná svádění různých problémů na Sjednocenou Evropu a užívání výrazu Sjednocený Evropan jako nadávky, ale i v tomto lze najít humor a snad je to z mé strany jediné smítko na poměrně dobré knížce (čímž nutně nechci bránit EU, spíš mi nepřijde, že by mělo jít o příčinu všeho zla). Jde o moji první knihu tohoto autora a příležitostně se nebudu bát přečíst si i další.
Kniha není špatná, jen jsem od Maxe Kašparů četla lepší. Pro ty, kdo ho neznají je to dobrý začátek.
Kniha Nahoru a našišato v seznamech
2008 | Do výšky volím pád |
2015 | O zemi beze studu |
2020 | Deset kroků k radosti |
2007 | Třicet případů aneb Malé, bílé, kulaté |
2006 | Hypnóza, pastorální kauza |
Knížka, kterou jsem si v knihovně náhodně vybrala pro čtenářskou výzvu mě pobavila i občas donutila zamyslet se.
Určitě si od autora přečtu další.