Náhradnice z Ukrajiny přehled
Eva Kadlecová
Hrdinka novely, Ukrajinka Alina, odjíždí do Česka, aby vydělala peníze na operaci, kterou nutně musí podstoupit její bratr, ochrnutý po úraze. Práce ošetřovatelky v nemocnici včak přináší kýžený výsledek jen velmi pozvolna. Když se Alina náhodou dozví o náhradním mateřství, zvolí tuto cestu a stane se jednou z žen, které se rozhodnou za úplatu porodit bezdětným manželům potomka. Jenže ne vždy probíhá vše podle plánu, a tak je Alina, podobně jako další aktéři příběhu, vystavena stále těžším životním dilematům...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náhradnice z Ukrajiny. Přihlašte se a napište ho.
Tenkou knížku jsem si koupila ve výprodeji za směšnou cenu, ale moc mě překvapila. Krásný příběh popsaný pěknou češtinou, moc se mi to líbilo a doporučuji k přečtení, i když jak níže napsáno - není to čtení na pohodu.
Kniha Náhradnice z Ukrajiny v seznamech
2013 | Náhradnice z Ukrajiny |
2006 | Jizvy na svých místech |
2010 | Chce to jen pobavit se |
Na tuhle knížku jsem se moc těšila. Náhradní mateřství a všechno okolo je tak citlivé a zajímavé téma, bohužel myslím, že příběh měl obrovský potenciál, který nebyl využitý. Spoustu věcí se v knížce dozvíte jen v náznacích, nebo velmi okrajově. Když už se začne něco okolo některé postavy trochu rozvíjet, vzápětí je to utnuto a vy si musíte zbytek vydedukovat, domyslet. Opět jedna z knih do poličky neurazí nenadchne.