Náhrdelník holubice přehled
Ernst Wilhelm Heine
Kelheim v září 1231: Vévodu Ludvíka Bavorského probodl neznámý atentátník. Totožnost a motiv úkladného vraha jsou zahaleny temnotou. Nesčetné stopy ukazují na templářský řád, na císaře Fridricha II. a na starce, hlavu muslimských asasinů, který žije v pevnosti Alamut v Persii. Právě tam se vydává templářský rytíř Orlando da Padua, aby odhalil pozadí činu. Ale čím víc propadá okouzlujícímu půvabu cizí kultury, tím víc a víc se zaplétá do nebezpečné dvojí hry. Je aktérem a štvancem současně. Ale kdo tahá za nitky? Kde má zrada původ?... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2002 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Das Halsband der Taube, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náhrdelník holubice. Přihlašte se a napište ho.
Nádherná kniha.Autor do tohoto příběhu vložil tehdejší hrubost,krásu.Moc nevím,co bych k této knize napsala.Možná to,že se autor v některých kapitolách a částech psal o ženách,tak že jsem se u toho červenala.Se přiznávám.Ale doporučila mi ji mamka když jsem už,co neměla číst a prvně jsem se toho bála,ale vydržela jsem to až do toho drastického konce,u kterého mi ukáplo pár slziček.:'(
Velmi čtivá, zajímavá kniha s nečekaným a děsivým poselstvím na závěr.
Hodně krutostí, které ale k té době bohužel patřily. Zároveň hodně pěkných myšlenek a rozmluv o náboženství, životě, ženách.
Kniha Náhrdelník holubice v seznamech
13. století muslimové historické romány templáři harémy
2002 | Náhrdelník holubice |
2006 | Krkavci z Carcassonne |
2003 | Let ptáka Ohniváka |
1995 | New York leží v Neandertáli |
Zajímavá kniha. Vlastně nejsem pořád přesvědčený, zda jde o dobrodružný příběh o asasinech nebo vlastně spíš román pro ženy. Základní příběh je poměrně jednoduchý, ale autor ho dokázal přivést k zajímavému závěru. To bývá většinou naopak. Čeho si opravdu užijete jsou historické reálie. Těch zajímavých informací je neskonale mnoho. Od vydírání po sex, kterému je na historický román věnován nezvyklý prostor.