Nahý jsem přišel na svět přehled
David Weiss
V životopisném románě přibližuje současný americký autor život a dílo slavného francouzského sochaře Augusta Rodina. Spolu s ním předvádí celou plejádu vynikajících osobností uměleckého i politického života, s nimiž se Rodin stýkal a jež zasahovaly do jeho lidských i uměleckých osudů.
Literatura světová Biografie a memoáry Historické romány
Vydáno: 1979 , SvobodaOriginální název:
Naked came I, 1979
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nahý jsem přišel na svět. Přihlašte se a napište ho.
Úchvatný životopisný román o Rodinovi, jeho houževnatosti, píli a jak už to bývá u velikánů - uznávaný teprve na konci života, v jádře prostý a skromný člověk. David Weis se neomezuje pouze na popis života velkého umělce, ale současně před námi rozvíjí fascinující obraz velké historické epochy druhé poloviny 19. století ve Francii.
" Nahý jsem přišel na svět a nahý musím odejít."
Vřele doporučuji.
Velice zajímavá a čtivá kniha o životě a díle sochaře A. Rodina. Příběh nám ukazuje jeho nelehký život, povahu, ale i vztah k ženám a partnerkám. Také se hodně dovíme o jeho tvorbě a co ho k ní motivovalo.
Kniha Nahý jsem přišel na svět v seznamech
životopisné, biografické romány sochařství Auguste Rodin, 1840–1917 Camille Claudelová, 1864–1943
1985 | Nahý jsem přišel na svět |
1990 | Já, Rembrandt |
1983 | Benátčan |
2001 | Mozart: Člověk a génius |
Naprosto famózní zpracování Rodinova životopisu. Průvodce nejen jeho životem, ale i životem jeho nejbližších...a z toho mi bylo hodně teskno. Umělec geniální, sochař bezkonkurenční, uznávaný do dnešních dnů...ale jako člověk, partner, otec ...tak toho bych snad nechtěla ani potkat. Kdysi dávno, už nevím kde, jsem četla knihu o Camill....a šel mi z toho hodně mráz po duši...Kniha napsaná skvělé, čtěte jedním dechem, ale po dočtení mi bylo hodně smutno...