Najbohatší muž v Babylone přehled
George Samuel Clason
Táto nadčasová klasika, ktorú zbožňujú milióny ľudí, obsahuje kľúč ku všetkému, po čom túžite a ku všetkému, čo chcete dosiahnuť. Odhaľuje tajomstvo, ako dosiahnuť osobný blahobyt. Nespočetnému množstvu čitateľov už pomohli slávne „babylonské podobenstvá“, ktoré sú oslavované ako najväčšie zo všetkých inšpiratívnych prác na tému sporenia, finančného plánovania a osobného blahobytu. Jazykom rovnako jednoduchým ako je v Biblii vás tieto fascinujúce a poučné príbehy zavedú na bezpečnú cestu k prosperite a radostiam, ktoré k nej patria. Oslavovaný bestseller, vyhlasovaný za súčasnú klasiku, ponúka pochopenie – a tiež riešenie – vašich osobných finančných problémov, ktoré vás bude viesť celým životom. Kniha obsahuje tajomstvá ako peniaze získať, ako si ich udržať a ako zariadiť, aby zarábali ďalšie peniaze.... celý text
Literatura světová Ekonomie a obchod Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2013 , Citadella (SK)Originální název:
The Richest Man in Babylon - The Success Secrets of the Ancients, 1926
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Najbohatší muž v Babylone. Přihlašte se a napište ho.
Jedna z nejlepších knih o základech finanční gramotnosti a hodnoty výdělku, majetku a úspor. Velmi přínosná kniha. Babylon možná padl v prach ale moudrost Babylonu přetrvává do dnes
Kniha Najbohatší muž v Babylone v seznamech
seberealizace bohatství úspěch rozvoj osobnosti, osobní rozvoj finance finanční gramotnost dluhy, zadluženost
Asi jedna z nejlepších motivačních knih a z knih o finanční gramotnosti, co jsem kdy četl. Poprvé jsem se k ní dostal před více jak dvaceti lety, kdy jsem měl období hltání všeho o motivaci a finanční gramotnosti. Od té doby jsem ji četl snad dvacetkrát, často se k ní vracím třeba i jen listováním. Teď jsem si ji vzal, že si ji opět po několika letech přečtu od první do poslední stránky.
Je to krásné jednoduché toulání po starodávném Babylonu, kdy se setkáváme s ctižádostivými Babyloňany, kteří přemýšlí nad tím, proč někdo se má lépe a někdo hůř. Bohatí obchodníci a bankéři je učí, vykládají jim své příběhy, zkušenosti.
Je to jednoduché čtení, jednotlivé kapitoly jsou samostatné příběhy, jen občas se tam prolnou některé postavy do více kapitol.
Osobně mám nejraději příběh o obchodníku s velbloudy Dabasirovi, který pro dluhy skončil v otroctví a dokázal se z toho dostat a stát se váženým občanem.
Všem rozhodně doporučuji k přečtení.