Najdeš mě v Havaně přehled
Serena Burdick
Strhující příběh matky a dcery a jednoho příliš draze zaplaceného amerického snu Kuba 1936. Devítiletá Estelita poprvé zpívá v zakouřeném havanském nočním klubu. Obdiv obecenstva a světla reflektorů se od té chvíle stávají jediným pokladem, který jí nikdo nemůže vzít. Z Havany zamíří do newyorské Copacabany a potom do Hollywoodu. Nedá se zlomit ani revolucí, která uvrhne její rodinu do chudoby, ani vrtkavým světem filmu, kde si její bývalí a budoucí manželé podávají dveře. Uběhne třicet let. Sotva dospělou Estelitinu dceru Ninu zastihne matčina předčasná a záhadná smrt nepřipravenou. Dívka si ve svém žalu vybavuje řadu bolestných vzpomínek na společný život a postupně začíná chápat, co všechno musela její matka obětovat touze po naplnění svého amerického snu. Román v dopisech Najdeš mě v Havaně vychází převážně ze skutečných událostí a z exkluzivních rozhovorů, jež autorce poskytla Estelitina dcera Nina Martinezová, provdaná Lopezová. Dva nezaměnitelné a rozdílné ženské hlasy autorka splétá do jediného mimořádného příběhu, jenž vypráví nejen o nezlomném poutu mezi matkou a dcerou, ale i o obtížné cestě k sebepoznání.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2021 , MetaforaOriginální název:
Find Me in Havana, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Najdeš mě v Havaně. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Matka vypráví dceři, dcera matce o nevyřčených pocitech, nedorozuměních a prázdnotě. Jedna katastrofa za druhou, kubánské revoluce, předjímaní událostí. Sexuální a domácí násilí.
Krásný příběh ženy a dcery,které vytrpěli své,a když už chtěli jenom spolu žít,tak ji mamka opustila.Byla to krásná kniha.
Knižní novinky (36. týden)
05.09.2021
„Člověk chybu nepozná, dokud ji sám neudělá.“
„Přemýšlím, jestli je láska něco, do čeho člověk doroste, a pak je mu zas malá, třeba jako boty.“
„Vášnivá nenávist toho zmůže hodně.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Najdeš mě v Havaně v seznamech
dopisy Kuba společenské rozdíly matky a dcery romány v dopisech, epistolární romány historické romány Havana
Skrýt reklamy
Velmi zajímavě napsaná kniha. Vůbec jsem nevnímala, že jsou to vlastně dopisy. Na rozdíl od mnoha jiných populárních děl tato nepůsobí lacině ani falešně.
Dohledala jsem si dostupné údaje k herečce Estelitě Rodriguez a překvapilo mě, kolik toho v příběhu souhlasí s jejím životem.