Nakladatelka z Paříže přehled

Nakladatelka z Paříže
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531832/bmid_nakladatelka-z-parize-65c698b202c6b.jpg 4 33 33

Londýn: Mladá Lizzie se konečně odhodlá opustit svého manžela a odejít z manželství bez lásky. Píše se však rok 1921 a její čin vede nejen k vyloučení ze „slušné“ společnosti“, ale i k přerušení vztahů s vlastní matkou, která se své rebelující dcery okamžitě zříká. Lizzie odjíždí se svým bývalým domácím učitelem, profesorem Moorem, do Paříže a snaží se vybudovat si nový život. Brzy si v rámci zdejší bouřlivé literární scény nalézá přátele, především z okruhu návštěvníků knihkupectví Shakespeare and Company – osobnosti, které Lizzie fascinují svou otevřeností, odvahou milovat toho, koho chtějí, a zejména svým nadáním. A zatímco Lizzie pro majitelku knihkupectví Sylvii Beachovou pracuje na přepisu kontroverzního románu Jamese Joyce, začne její sen o nezávislosti nabývat nových obrysů Historický román Tabey Koenigové zavede čtenáře do roztančeného města světel v letech po první světové válce, kdy byla Paříž nejvýznamnějším kulturním centrem světa. Zde Lizzie potkává některé proslulé autory jako Gertrude Steinovou, Ernesta Hemingwaye či manžele Francise a Zeldu Fitzgeraldovy, kteří patřili k nejvýraznějším spisovatelským osobnostem této generace. Historický román nabitý atmosférou dvacátých let je poctou knihám a knihkupectvím.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Metafora

Die Verlegerin von Paris, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nakladatelka z Paříže. Přihlašte se a napište ho.

New-radus
07.10.2024 3 z 5

Tuhle knihu jsem odložila snad 3x a četla ji vyloženě na sílu. Miluju Paříž, její atmosféru, nicméně tohle bylo jak dobový telefonní seznam spisovatelů. Příběh se podivně táhnul, až se konečně něco dělo, tak se to zase nějak vytratilo. Snad jen překvapivý konec byl fajn.

Marie56
10.09.2024 4 z 5

Paříž, knihy, 20 léta, osobnosti kulturního a literárního světa... suroviny, ze kterých nutně vyjde příběh, který zaujme, vtáhne, potěší, ale také vám připomene něco, co už jste četli nebo viděli (např. Půlnoc v Paříži). I tak doporučuji.

bookcase
15.08.2024 4 z 5

To bylo fajn, mám ráda 20. léta 20. století, knihy a Paříž. Super kombo :)

Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)

17.03.2024

Kniha Nakladatelka z Paříže v seznamech