Nakonec musíš zaplatit přehled
James Hadley Chase (p)
Když Harry Ricks, mladý londýnský pouliční fotograf, poprvé spatřil Clair Dolanovou, pomyslel si, že je to nejkrásnější dívka, jakou kdy potkal. Nemohl uvěřit svému štěstí, když se do něho zamilovala. Harry zpočátku nebral v úvahu podivné okolnosti jejich seznámení a doufal, že se Clair za něho bude chtít provdat, přestože není bohatý. Bylo zřejmé, že dívčiny city k němu nejsou předstírané, i když byla zvyklá na vyšší životní úroveň. Neexistuje však spojitost mezi Clair a kapsářským gangem, který řádí ve West Endu? Když se z minulosti Clair vynořil nebezpečný vyděrač, události neodvratně spěly k vražednému vyvrcholení... ... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1999 , AmetystOriginální název:
But a Short Time to Live, 1951
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nakonec musíš zaplatit. Přihlašte se a napište ho.
Fúha, tak to bola silna káva. Vysoká škola bezútešnosti a bezvýchodiskovosti. Chudobný, špinavý a podrazácky Londýn, deprimujúca práca a každodenný zápas o pár libier na prežitie. A proti tomu čistá chlapská duša, i keď nie vždy úplne. A špinavá ženská duša, ale tiež nie vždy, sem-tam víťazí láska a dobro. Kniha je napísaná výborne, ale nemali by ju čítať mladí chlapci pred svadbou.
Po delší době jsem sáhl po tomto skvělém autorovi a byl jsem skvěle odměněn. Má to vtip, má to spád, moc se mi to líbilo.
Kniha Nakonec musíš zaplatit v seznamech
1975 | Chytit tygra za ocas |
1975 | Pracka v láhvi |
1977 | Třikrát ve slepé uličce |
1994 | Piksla červů |
1997 | Dvojitý pohřeb |
První asi tak 1/3 je dost průměrné, nenápadité, ale později to začíná být zajímavější a napínavější ve smyslu "kam to jen může zajít?". U mě od 60% do 85%, celkově 75%, 24. 11. 2024.