Nalezenec přehled
Stacey Halls
Londýn, rok 1754. Šest let poté, co Bess Brightová ponechala svou novorozenou dceru v londýnské nemocnici Foundling Hospital se pro ni vrací, v obavách, zda děvčátko během této doby nezemřelo, jako se to stalo už tolika odloženým dětem. V nemocnici se ale dozvídá, že si holčičku už někdo vyzvedl. Kdo to byl a proč to udělal? Bess se rozhodne po své dcerce pátrat a toto rozhodnutí navždy změní její život.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2021 , Beta-DobrovskýOriginální název:
The Foundling, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nalezenec. Přihlašte se a napište ho.
Krásná obálka, krásný příběh, takový laskavý. Četlo se to samo. A já mám další oblíbenou autorku.
První kapitola u mě vyvolala pocit , že to asi nedočtu ,o čem to vlastně bude dál ? A pak mě to tak vtáhlo do děje,že jsem se nedokázala odtrhnout od čtení. Krásný příběh ,popisy špinavého Londýna byli skvělé i ta rozdílnost bohatý a chudý byla hezky popsána. Určitě doporučuji..
Knižní novinky (35. týden)
29.08.2021
Kniha Nalezenec v seznamech
Příběh je o dvou ženách, Bess která se živí prodejem krevet, peníze má sotva na přežití, a porodí holčičku, kterou odloží do útulku. A o Alexandře která má dům a prostředky které mohou z Charlotty vychovat mladou dámu. Velmi jsem přemýšlela co je pro Charlotte nejlepší,... matka co jí velice miluje, ale žila by "ve špíně" nebo Alexandra která má prostředky se o ní postarat, ale má své "démony " ??? Knihu ráda doporučuji.