Nápady laskavého čtenáře přehled
Michal Viewegh
Rozverně nactiutrhačné literární parodie, v nichž Michal Viewegh se svým pověstným nadhledem napodobuje styl jedenácti českých a deseti světových autorů, vychází pro velký čtenářský ohlas v tomto novém, již třetím vydání.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nápady laskavého čtenáře. Přihlašte se a napište ho.
kedysi dávno som čítal knihu s podobným názvom aj s podobným námetom, takže v prípade Viewegha ide slušne povedané o recykláciu. a je fakt, že z jeho verzie si nepamätám vôbec nič a dokonca ma prekvapilo, že napísal aj takéto knihu:)
42 nových eknih zdarma ke stažení (srpen)
25.08.2020
Knižní novinky (38. týden)
16.09.2019
Kniha Nápady laskavého čtenáře v seznamech
Část díla
2002 | Báječná léta pod psa |
2006 | Účastníci zájezdu |
2010 | Biomanželka |
1994 | Výchova dívek v Čechách |
2011 | Mafie v Praze |
Po mnoha a mnoha letech jsem si knížku přečetla znovu. A je pořád skvělá, i když tenkrát se mi zdála být o o něco lepší. Je fakt, že bez toho, aby měl člověk načtené autory parodovaných děl , se asi knížka nedá pochopit a ocenit tehdejší Vieweghovo umění - je důležitý způsob psaní, detaily jako slovní zásoba, dialogy, atmosféra - tady se dokonale trefil , i když pravda ne všechny povídky jsou stoprocentně vyvedené, smíchy jsem brečela u Henryho Millera - tam se hodně vyřádil a snad tvorbu beatníků i překonal. Tenkrát prostě uměl, knížky z jeho prvopočátků jednoduše miluju.