Napříč střechou světa přehled
Peter Hillary , Graeme Dingle
Cestopis po Himálaji a Tibetu. Na konci knihy je stručný deník expedice přechodu himalájským hřebenem od 24. ledna do 16. listopadu. 248 stran textu + 64 stran barevných fotopříloh
Literatura naučná Cestopisy a místopisy Sport
Vydáno: 1989 , PanoramaOriginální název:
First Across the Roof of the Worl, 1983
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Napříč střechou světa. Přihlašte se a napište ho.
![Janadvorackova Janadvorackova](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/143291/m_janadvorackova.jpg?v=1739179912)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zdálo se mi, že k cestě přes hory přistupovali trochu nezodpovědně. Ale asi právě proto to bylo takové dobrodrůžo.
Líbil se mi popis pustých oblastí - kilometrů hornatých a takřka neobydlených krajin.
Některé obyvatele Nepálu bych potkat nechtěla. Zmínky o napadení a o pár kilometrů dál o vesnici plné přátelských lidí, kteří, ač toho sami měli málo, horolezce pohostili, mě znepokojuje. Ale nejde o první knihu, dokonce jsem to slyšela i osobně od cestovatelů, že prostě "tam člověk nikdy neví, koho potká."
![lu6784 lu6784](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/251128/251128.jpg?v=1540025011)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Nějak mi nesedí vypravěčský styl. Často jsem se musela vracet zpátky. Dočteno tak do pulky
Kniha Napříč střechou světa v seznamech
v Mé knihovně | 30x |
Je to dechberoucí, nejen vzhledem k tomu, co člověk dokáže, k čemu je schopný se vybičovat, ale i vzhledem k reflexím života, přátelství a smyslu života, kterého jsou autoři schopni. Tahle kniha vydá za tucet motivačních slátanin. Všechny věci, které tu popisují e dají aplikovat i na běžný život, ne jen na život horolezců.