Narozena pod toulavou hvězdou přehled
Zuzana Kulhánková
Autorka knihy Narozena pod toulavou hvězdou, Zuzana Kulhánková nese už od dětství tíhu dálek, která ji zavedla do zajímavých koutů Evropy, Severní a Latinské Ameriky a rovníkové Afriky. Cestování jí kromě setkání se zajímavými místy a lidmi přináší i sebepoznání, příležitost k procvičení jazyků a inspiraci pro psaní příběhů. Naposledy pověsila klobouk v městečku, kam vede cesta pouze po moři nebo vzduchem. "Povídky o Kanadě vznikly na popud kamarádů, kteří chtějí vědět, jak tu žijeme."... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Narozena pod toulavou hvězdou. Přihlašte se a napište ho.
Tak nevím, co si o této knize myslet. Šlo o cestopis? autobiografické příběhy? fejetony? povídky? Příběhy samy o sobě obsahově nebyly špatné, ale jejich uspořádání mi přišlo velmi chaotické a vydaly by na základ několika typů knih. Navíc mě rozčilovalo, že autorka, která se v několika částech "chlubí", že pracuje jako překladatelka a korektorka textu, používala obraty typu: pejska, korkadýl ... a když jsem četla několikrát "v Bruseli", tak jsem měla co dělat, abych knihu nevyhodila z okna. Škoda, obsahově to mělo velký potenciál.
Vtipné, pohodové čtení. Dala bych víc hvězd, ale bohužel mi vadilo, že příběhy byly takové hup sem, hup tam. Občas jsem měla problém se zorientovat.
Kniha Narozena pod toulavou hvězdou v seznamech
Některé historky zajímavé a zábavné, jiné méně. Ale je fajn poznat alespoň zprostředkovaně život v jiných zemích.