Náš ledovec se rozpouští přehled

Náš ledovec se rozpouští
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50421/bmid_nas-ledovec-se-rozpousti-fAS-50421.jpg 4 28 28

Tato prostá bajka vypráví o kolonii tučňáků v Antarktidě. Skupina krásných tučňáků císařských žije už mnoho let stejně. Potom jeden zvědavý pták objeví ničivý problém, který ohrožuje jejich domov – ale téměř nikdo ho neposlouchá. Postavy v příběhu, Fred, Alice, Louis, Buddy, Profesor a NoNo jsou jako lidé, které známe – jsou jako my. Jejich příběh je příběhem o odporu ke změně a o hrdinském činu, o zdánlivě nepřekonatelných překážkách a nejbystřejších taktikách pro řešení těchto překážek. Je to příběh, který se dnes vyskytuje v různých formách všude kolem nás – ale tučňáci řeší velmi reálné výzvy mnohem lépe než většina lidí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náš ledovec se rozpouští. Přihlašte se a napište ho.

Jordanka9
06.03.2021 5 z 5

Útlá, velmi čtivá knížka, zvládne ji přečíst každý na ex. Vracím se k ní opakovaně, čtu si některé pasáže na přeskáčku, k tomu mě svádí krásné ilustrace protagonistů- diskutujících ve dvojicích či v týmu ( bubliny ).
Je to bajka o kolonii 268 tučňáků císařských žijících v zamrzlé Antarktidě.
Šest postav příběhu jsou jako lidé, každý je originál.
Je to příběh o odporu ke změně, která jak tušíme, musí nastat. Humorným způsobem sdělená výzva k diskuzi o těžkých, nepříjemných otázkách. Chválím autory Johna Kottera a H Holgera Rathgebera za tento počin. Každý si z jejich vyprávění může něco vzít k srdci (a činu) , ať vrcholný manažér či jednotlivec, dospělák či dítě ( večer místo pohádky? )
Na knížku jsem po letech narazila ve své dost nepřehledné knihovně a znovu se do ní ponořila - ani po 12 letech od českého překladu Jany Novotné kniha neztratila na kouzlu!! Ale apel je dnes mnohem důraznější - ledovec se opravdu rozpouští!!!
To snad vidí a chápou
i největší ignoranti s klapkami na duši a svědomí. Tak alespoň přispěji opožděným komentářem..

MOu598
10.06.2020 4 z 5

Mám ráda takovéto knížky: útlé, přehledné, s obrázky, případně s bajkou, pro rozvoj osobnosti - tady je to o tom, jak má jednat kolektiv (to nyní nevyužiji). Připadá i to chytré. A ilustrace jsou pěkné.

vmatusko
04.12.2019 5 z 5

Ako na zmeny v organizácií, v živote - firemnom či súkromnom? Táto kniha Vám k tomu môže pomôcť. Ideálne byť so všetkými na tej istej vlnovej dĺžke.

Kniha Náš ledovec se rozpouští v seznamech

Autoři knihy

John P. Kotter