Náš vesmír přehled
Jiří Dušek , Jiří Grygar , Zdeněk Pokorný
Komplexní pohled na vesmír pro široký okruh čtenářů. Kniha je rozdělena do několika kapitol (Slunce, Země, Měsíc, Obří planety, Malá tělíska ve sluneční soustavě... až po Vesmír velkých měřítek) a mapuje na cca 300 vyobrazeních – družicových fotografiích, grafech atd., doplněných i pro laiky zajímavým textem
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náš vesmír. Přihlašte se a napište ho.
Překvapilo mě, že jsem knížku našla v dětském oddělení knihovny - pro nejmladší je možná trochu složitá, i když, co já vím. :) Na knize je poznat, že je již staršího data - obsahuje převážně fotky z 60., 70. i 80. let, v tomto směru by možná vyžadovala menší "aktualizaci". Je přehledně členěná do deseti kapitol o planetách, hvězdách nebo Slunci, takže se v ní dobře orientuje. Úplný skvost to není, ale zase jsem se dozvěděla pár zajímavých věcí, o kterých jsem předtím neměla tušení. :)
Kniha Náš vesmír v seznamech
Tato kniha už nejde jenom po povrchu, ale v určitých částech jde i více do podrobností - je to poměrně ucelené dílo, které člověku ukáže poměrně dost zajímavostí o našem vesmíru a ačkoliv třeba fotky už nejsou nejaktuálnější, drtivá většina z informací je stále platná. Pro milovníky vesmíru rozhodně stojí za to.