Smrt na druhém břehu přehled
Dominik Dán
Naše Mesto / Případy Richarda Krauze (Deník dobrého detektiva) série
Začátek devadesátých let byl hektickým obdobím nejen na oddělení vražd, ale v celé společnosti. Ze zelenáče Richarda Krauze je samostatně pracující detektiv a s parťákem Jozefem Fischerem zvaným Chosé řeší jeden případ za druhým. Tenhle se stal na jaře 1994: Na břehu řeky Moravy našli dva výrostci polozahrabanou rozkládající se mrtvolu muže. Na tom by nebylo nic zvláštního, klidně mohla skončit v krematoriu a mohli jí na státní útraty zatopit. To by ale nesměla mít v zátylku pravidelný kulatý otvor s průměrem 9 mm. Stačil jeden pohled, a dvojici detektivů bylo hned jasné, že ho nezpůsobil vrták, ale olovo odlité do tvaru kulky. Ovšem z jaké pistole byla vystřelena a čí ruka ji v ten moment držela, to se dozví až po dlouhém vyšetřování. Chlapci z mordparty se řádně zapotí, protože nevědí nic ani o vrahovi, ani o oběti. Mrtvý chlap nikomu nechybí. Nevědí ani to, že kulatý otvor v lebce se zanedlouho stane symbolem vyřizování účtů v podsvětí, které se právě začíná formovat.... celý text
Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: 2017 , Slovart (ČR)Originální název:
Smrť na druhom brehu, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt na druhém břehu. Přihlašte se a napište ho.
Další příběhy mé oblíbené mordparty z Našeho města, tentokrát z roku 1994. V hlavní roli opět Richard Krauz a ve vedlejší roli paralelního vyšetřování Eda Burger. Náhodné události zasáhnou do vyšetřování a tak se vše podaří vyřešit v několika dnech a nocích, i když se ze začátku není čeho chytit.
V této knize to opět jiskří v dialozích charakteristickým autorovým humorem.
Vodky je tentokrát pomálu a na hospodu skoro ani nedojde.
To, na co se u této série vždy těším, jsem opět našel. V knihovně se poohlédnu po dalším dílu.
Kniha Smrt na druhém břehu v seznamech
2016 | Smrť na druhom brehu |
2007 | Cela číslo 17 |
2005 | Popol všetkých zarovná |
2012 | Uzol |
2013 | Básnik |
Ďalší skvelý diel s oddelenia vrážd.
Zaciatok začal veľmi humorne, Chose a Krauz si sadli ako rit na šerbel.
Nalez mŕtvoly bol zaujímavý a stopy samozrejme žiadne, do toho prípad v kasíne a filtrovanie do "podsvetia".
Musím povedať, že tu ma to v celku prekvapilo, už ustali všetky zákazy príkazy a už začína tá najväčšia zloba 90 rokov a to mafia.
Veľmi son zvedavá kam toto obdobie dospeje a ako veľmi bude Krauz a jeho kamoš ruka v ruke, Burger ma prekvapil tiež a teda miestami som sa ho bála, hlavne keď išlo o Krauza, ani by som sa nečudovala keby mu dal zo tri po papuli hoci to bolo nedorozumenie.
Odhalenie šmejda, ktorý im podkopaval nohy bolo veľmi prekvapujúce a vôbec by ma to nenapadlo.
Odhalenie totožnosti mrtvoly a dôvod prečo ju zabili bol zistené nie ich schopnosťami a preto sa obávam ako toto všetko skončí ale pevne verím, že Krauz si bude stáť za svojou "uniformou" a nestane sa z neho kúpená žbrnda.