Smrt na druhém břehu přehled

Smrt na druhém břehu
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335548/bmid_smrt-na-druhem-brehu-mgf-335548.jpg 4 478 478

Začátek devadesátých let byl hektickým obdobím nejen na oddělení vražd, ale v celé společnosti. Ze zelenáče Richarda Krauze je samostatně pracující detektiv a s parťákem Jozefem Fischerem zvaným Chosé řeší jeden případ za druhým. Tenhle se stal na jaře 1994: Na břehu řeky Moravy našli dva výrostci polozahrabanou rozkládající se mrtvolu muže. Na tom by nebylo nic zvláštního, klidně mohla skončit v krematoriu a mohli jí na státní útraty zatopit. To by ale nesměla mít v zátylku pravidelný kulatý otvor s průměrem 9 mm. Stačil jeden pohled, a dvojici detektivů bylo hned jasné, že ho nezpůsobil vrták, ale olovo odlité do tvaru kulky. Ovšem z jaké pistole byla vystřelena a čí ruka ji v ten moment držela, to se dozví až po dlouhém vyšetřování. Chlapci z mordparty se řádně zapotí, protože nevědí nic ani o vrahovi, ani o oběti. Mrtvý chlap nikomu nechybí. Nevědí ani to, že kulatý otvor v lebce se zanedlouho stane symbolem vyřizování účtů v podsvětí, které se právě začíná formovat.... celý text

Detektivky, krimi Romány Literatura slovenská
Vydáno: , Slovart (ČR)

Smrť na druhom brehu, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt na druhém břehu. Přihlašte se a napište ho.

TerkinKnižnySve
19.10.2024 5 z 5

Ďalší skvelý diel s oddelenia vrážd.

Zaciatok začal veľmi humorne, Chose a Krauz si sadli ako rit na šerbel.

Nalez mŕtvoly bol zaujímavý a stopy samozrejme žiadne, do toho prípad v kasíne a filtrovanie do "podsvetia".

Musím povedať, že tu ma to v celku prekvapilo, už ustali všetky zákazy príkazy a už začína tá najväčšia zloba 90 rokov a to mafia.

Veľmi son zvedavá kam toto obdobie dospeje a ako veľmi bude Krauz a jeho kamoš ruka v ruke, Burger ma prekvapil tiež a teda miestami som sa ho bála, hlavne keď išlo o Krauza, ani by som sa nečudovala keby mu dal zo tri po papuli hoci to bolo nedorozumenie.

Odhalenie šmejda, ktorý im podkopaval nohy bolo veľmi prekvapujúce a vôbec by ma to nenapadlo.

Odhalenie totožnosti mrtvoly a dôvod prečo ju zabili bol zistené nie ich schopnosťami a preto sa obávam ako toto všetko skončí ale pevne verím, že Krauz si bude stáť za svojou "uniformou" a nestane sa z neho kúpená žbrnda.

4xbabča
02.10.2024 4 z 5

Autor nezklamal a opět byla kniha pěkný detektivní příběh s napětím i humorem.

Bedřich63
22.03.2024 5 z 5

Další příběhy mé oblíbené mordparty z Našeho města, tentokrát z roku 1994. V hlavní roli opět Richard Krauz a ve vedlejší roli paralelního vyšetřování Eda Burger. Náhodné události zasáhnou do vyšetřování a tak se vše podaří vyřešit v několika dnech a nocích, i když se ze začátku není čeho chytit.
V této knize to opět jiskří v dialozích charakteristickým autorovým humorem.
Vodky je tentokrát pomálu a na hospodu skoro ani nedojde.
To, na co se u této série vždy těším, jsem opět našel. V knihovně se poohlédnu po dalším dílu.

Kniha Smrt na druhém břehu v seznamech