Naše rostliny v lékařství přehled
Jaroslav Korbelář , Zdeněk Endris
Rostliny jsou abecedně seřazené a popis jejich užití je velmi přehledný s kládá se z částí popis, výskyt, užívaná část, sběr a úprava, účinné látky a působení, užití, poznámka.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše rostliny v lékařství. Přihlašte se a napište ho.
Tato knihu v současné době vlastním 2x, někdo ji odložil na sběrný dvůr. Jedna je doma v knihovně druhá na chatě, jedna z nejlepších knih co o léčivých rostlinách vyšla i když je staršího data. Nepostradatelné rady pro sběr, sušení , všechno člověk nemůže mít v hlavě.
Starší kniha, která pojednává o našich rostlinách, které se používají na léčení různých neduhů, krásně zde vyobrazené, jejich popis, místo výskytu a k čemu se používají a jak je zpracovat. Pro ty, kteří se raději léčí bylinkami či rostlinami bez nutnosti užívat prášky či celkově chemii, je tato kniha ideální.
Kniha Naše rostliny v lékařství v seznamech
Kniha obsahuje velké množství bylinek. Některé jsou notoricky známé. Jiné zase docela neznámé. U každé rostliny je přes jednu stranu obrázek a na druhé straně stručný popis, výskyt, užitné látky ( což je pro mě jako amatéra celkem zbytečně) ale hlavně sběr a využití drogy. Vše přehledně.
Za mě super kniha, kde lze rychle najít co člověk potřebuje.