Naše školka přehled
Miloš Nesvadba , Jan Susa
Veršovaný příběh o školce pro děti a o dětech, o tom, co se dá prožít v mateřské školce během jednoho dne. Knížka formátu A5 s barevnými ilustracemi a veršíky. Doplněno pamětním listem a místem pro fotografie. Památníček na docházku do mateřské školky.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše školka. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Naše školka v seznamech
My to víme, že je školka
pro kluky a holčičky.
Dneska vás však překvapíme,
jsou v ní psi a kočičky!
Štěňátka a koťátka jsou jako dětičky. Velká kočka jako paní učitelka. Psi a kočky jako maminky a tatínkové.
Kouzelné malované momentky z ranního příchodu do školky, převlékání v šatně, ranního hraní, cvičení, svačinky, hygieny po jídle, nutné toalety („Poslouchejte, děti! Ticho! Dám vám důležitou radu. Koho bude bolet břicho, záchodky jsou támhle vzadu.“), oblékání na zahradu, hraní a divočení venku, oběda, přípravy na spaní, spinkání, vstávání, odpoledního zpívání, tančení a pak odchodu s rodiči.
Verše svižné, vtipné, nápadité a příjemně rytmické pro malá dětská ouška.
Obrázky překrásné – nádherně dětské, miloučké a půvabné. Miloš Nesvadba zachytil zvířátka – dětičky přesně v takových situacích, v jakých se sami moc dobře poznávají. Nejvíce pobavily situace při oblékání v šatně, cákání v umývárně, bryndání při obědě a vstávání po spaní.
Školku jsem nesnášela, ale po přečtení této knížky bych se tam vrátila hned. A spaní bych brala všemi deseti.