Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu přehled
Tereza Maroušková
Jak přežít těhotenství? Fakt nevim! Dula vám jistě poradí, ať se soustředíte na pozitivní myšlení, roztomilé těhulky z klubu „šťastně až do smrti“ nasadí rozpačitý výraz a počastují vás přednáškou na téma zázrak početí, a gynekolog? Gynekolog tasí z rukávu letáček na lekci těhotenské jógy, poněvadž koho by nepovzbudilo exhibovat na podložce mezi jogíny s kýblem u huby. Něco vám prozradím. Pokud jste to nevěděli nebo vám to snad zatajili. Ne všechny rodičky frčí na růžové vlně osudového prozření, že právě těhotenství je to nejkrásnější, co může ženu v životě potkat. Zřejmě jediný způsob, jak s tím vším bojovat, je humor a vzájemné sdílení. Nechť se z pobliónu konečně rozezní žalozpěv ženy coby oběti reprodukce!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu. Přihlašte se a napište ho.
Vzhledem k tomu, že u mě s těhotenstvím nepřišla absolutně žádná euforie o které se všude mluví a píše, byla kniha jasnou volbou. Kniha je opravdu ze života. Nevykresluje představy o těhotenství , které nám společnost nutí, ale realitu. Tedy že ne každá těhule se vznáší na obláčku a prožívá "nejkrásnější období svého života". Pro mě osobně bylo těhotenství utrpením od začátku do konce a bylo uklidňující zjistit, že v tom člověk není sám. Že jsou i další ženy, které to mají podobně a neznamená to tedy, že je něco špatně s vámi. Bohužel stále všichni žijeme v tom, že v těhotenství se máme jen radovat a být šťastné, ale skutečnost, že to třeba fyzický stav dost vylučuje už nikdo nebere na zřetel. Více takových knih, zobrazujících realitu takovou, jaká je!
Kniha Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu v seznamech
v Mé knihovně | 22x |
2021 | Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu |
2022 | Nasraná Máma - Nekorektní Průvodce Prvním Rokem Mateřství |
2024 | Nasraná máma : nekorektní průvodce druhým rokem mateřství |
Skvělá kniha. Zasmála jsem se i když při představě, že bych zažívala to samé co autorka, smích by mě přešel.