Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál přehled
Carol Dweck
Autorka nám odhaluje nastavení mysli mnohých mimořádně úspěšných učitelů, lídrů, sportovců i rodičů. V knize též ukazuje, jak své nastavení můžeme změnit a jak napomoci lásce k učení a houževnatosti, které jsou základem úspěchu ve všech oblastech života. V knize uvedeno chybné ISBN 978-80-87270-72-1.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2015 , Jan MelvilOriginální název:
Mindset: The New Psychology of Success, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál. Přihlašte se a napište ho.
Čítal som v originále, preklad neviem posúdiť. Za mňa dobrá, užitočná kniha, ktorá ukazuje, ako drobné nuansy v našom premýšľaní a konaní môžu viesť k veľkým zmenám. Odporúčam.
Typická americká příručka. Jedna myšlenka (věř a tvá víra zmůže všechno) a 300 stran slovní vaty.
Kniha Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál v seznamech
Autorovy knížky
2015 | Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál |
Kniha se mi líbila a myslím, že stojí za přečtení. Nicméně bych ji udělala kratší, po nějaké době jsem měla pocit, že se autorka točí v kruhu a čtenář se již nic nového nedozvída.
Základní myšlenka je ale super a může dát motivaci začít nad věcmi přemýšlet jinak.
,,Právě představa, že jedním hodnocením lze člověka zhodnotit navždy, vyvolává u lidí s fixním myšlením pocit naléhavosti. Proto musí uspět dokonale a okamžitě. Kdo si může dovolit ten luxus a snažit se růst, když je všechno v sázce už teď?"