Nástrahy zubařského křesla přehled

Nástrahy zubařského křesla
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531552/bmid_nastrahy-zubarskeho-kresla-65c233e632dbf.jpg 4 536 536

Hercule Poirot série

„Málokterý muž je hrdinou sám před sebou při návštěvě zubního lékaře.“ Hercule Poirot si byl této skutečnosti velmi intenzivně vědom. Ale také měl smysl pro systém a pořádek, který mu velel dvakrát ročně podstoupit preventivní prohlídku. Proto se i tentokrát dostavil do ulice Královny Charlotty, kde měl svou ordinaci pan Morley, prvotřídní londýnský zubař. Samotná návštěva lékaře nakonec neproběhla oproti očekávání nijak dramaticky. Slavný detektiv si navíc při odchodu podal dveře s Alistairem Bluntem, jedním z nejbohatších a nejmocnějších lidí v Anglii. Ano, i takoví musí o svůj chrup pečovat. Poirot měl výbornou náladu – na půl roku má zase klid. Před třetí hodinou ho ovšem zkontaktoval inspektor Japp ze Scotland Yardu s informací, že se pan Morley zastřelil Ale jaký k tomu měl důvod? To je všem záhadou!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

One, Two, Buckle My Shoe, 1940

Interpreti: Lukáš Hlavica

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nástrahy zubařského křesla. Přihlašte se a napište ho.

petrarka72
27.10.2024 4 z 5

Všichni jsme lidské bytosti. Dokonce i zubař. :-) Jako obvykle literární zpracování uspokojivé. A televizní nezapomenutelné díky obsazení Blunta, Saint Sealové a Franka Cartera.

SSTknihy
15.09.2024 4 z 5

Pravidelná návštěva zubaře tentokrát vyústí ve velmi komplikovaný a složitý případ, který vrhá pěkně dlouhé stíny. Nedlouho poté, co Poirot odejde z ordinace svého lékaře, se zubař zastřelí a hned nato zemře i údajně poslední pacient. Na rozdíl od policie je Poirot přesvědčen, že nešlo o sebevraždu, zvlášť když se ztratí další z doktorových pacientek. Kdo měl důvod zubaře odstranit? Jak do toho zapadají aktivity zastánců „nových pořádků“? Kdo je nalezená mrtvá žena? A byl vůbec zubař skutečně zamýšlenou obětí? Však on si s tím Poirot poradí. Ještě, že na konci vždycky pěkně všechno vysvětlí, protože jinak bych tápala s pusou dokořán :-)

pepa4081
03.06.2024 4 z 5

Jako vždy velmi pěkné.
Velmi uspokojivé.

Knižní novinky (31. týden)

01.08.2021

Kniha Nástrahy zubařského křesla v seznamech