Nataša Gollová přehled
Aleš Cibulka
Jubilejní limitované vydání u příležitosti 100. výročení narození. Pravdivý, dojemný, dramatický a veskrze smutný životní příběh velké hvězdy českého filmu Nataši Gollové mapuje její úspěšnou, žel krátkou profesionální kariéru, ale také krutý pád a následné osamění. Talentovaná, inteligentní, skvělá herečka se narodila do velmi dobře situované rodiny, do přepychu a bohatství, prožila krátkou a oslnivou uměleckou dráhu, dramatický a většinou nešťastný soukromý život a skončila v chudobě, závislá na alkoholu, bez rodiny a přátel. Přesto na ni publikum nezapomíná. Její rozpustilé, ale sympatické dívky, které ztvárnila v četných filmech, např. Eva tropí hlouposti nebo Hotel Modrá hvězda, zůstanou v paměti diváků natrvalo. Poutavé svědectví o životě této herečky napsal mladý novinář Aleš Cibulka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nataša Gollová. Přihlašte se a napište ho.
V knize Aleše Cibulky najdete zajímavé postřehy z natáčení filmů a spoustu fotek Nataši a mnoha dalších filmových hvězd. Československá meziválečná kinematografie měla štěstí na krásné herečky s komediálním talentem. Nataša Gollová mezi ně patřila hlavně svými filmy z přelomu 30. a 40.let. Po válce její kariéra postupně upadala, protože "vděčný" národ nedokázal odpustit svým filmovým divám, že se jej snažily bavit v temných časech okupace.
Kniha Nataša Gollová v seznamech
film za první republiky a protektorátu herečky český film české herečky Nataša Gollová, 1912-1988
2002 | Nataša Gollová |
2019 | Vyhořet může každý |
2020 | Královna děsu aneb Panická porucha |
2005 | Zdenka Sulanová - Utajená hvězda |
2011 | Černobílé idoly i jiní |
Knize nemám co vytknout. Čtivě a příjemně mapuje život, jak soukromý tak ten profesní jedné z mých nejoblíbenějších hereček, kterou jsem si zamilovala už jako malá holka ve filmu Hotel modrá hvězda. O jejím životě jsem toho ale zase tolik nevěděla a proto jsem po knize se zájmem sáhla. Dozvěděla jsem toho spoustu nejen o ní, ale i o jejích kolezích a filmu té doby, jako takovém. Vše je to skvěle doplněno spoustou fotografií a krátkých úryvků z filmů nebo dopisů.