Návod na vraždu pro hodné holky přehled
Holly Jackson
Návod na vraždu pro hodné holky série
1. díl >
YA detektivní thriller stejně působivý jako Riverdale a návykový jako Jeden z nás lže. Knihu jednoduše nedokážete odložit, dokud ji nepřečtete. Zmizela oblíbená středoškolačka, Andie Bellová. Tělo se sice nenašlo, ale policie ví, kdo je vrah. Všichni vědí, kdo je vrah! Sala Singha za vraždu přítelkyně odsoudili všichni, kromě soudu a poroty. Sal Singh totiž spáchal sebevraždu a nikdo neusiluje o očištění jeho jména. Až na Pipu Fitz-Amobiovou. Městečko rozežírá nenávist k rodině vraha, ale ona nevěří, že je vinen. Pět let po zločinu začíná vyšetřovat pod záminkou závěrečného školního projektu. Je to ale úkol, který ji může zabít. Jestliže se Pipa nemýlí a vrah je stále na svobodě, nikdo neví, kam až bude ochotný zajít, aby své tajemství zachoval. Kdosi chce totiž minulost utajit za každou cenu. A kam až dokáže zajít Pipa, aniž by zaplatila životem?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
A Good Girl's Guide to Murder, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návod na vraždu pro hodné holky. Přihlašte se a napište ho.
Když jsem se rozhodla od začátku tohoto roku založit BookClub, dlouho jsem přemýšlela, kterou knihu vybrat jako tu první. Probírala jsem seznam svých nepřečtených knih, až jsem se nakonec rozhodla pro knihu, kterou mi má kamarádka doporučuje už snad sto let a nikdy by mi nebylo odpuštěno, kdybych si ji nepřečetla.
“Zmizela oblíbená středoškolačka, Andie Bellová. Tělo se sice nenašlo, ale policie ví, kdo je vrah.
Jenže to se stalo před pěti lety a teď se do případu pouští Pipa Fitz-Amobiová, která někde uvnitř tuší, že všechno bylo úplně jinak. Policie a celé město odsoudili Sala Singha, tehdejšího Andienina přítele, který těsně po jejím zmizení spáchal sebevraždu a nechal u sebe důkazy doznání. Nebylo by to ale příliš jednoduché?
Pipa celý případ díky svého školního projektu otvírá znovu a začíná zabředávat do opravdu hlubokých vod plných tajemstvích i mezi těmi nejbližšími. Co všechno je pro takový projekt a očištění Salova jména obětovat?
První polovina knihy se mi nečetla moc dobře. Asi jsem rozmazlená všemi thrillery, které jsem četla, protože mi chyběl nějaký spád. Některé scény se mi zdály zdlouhavé a poměrně zbytečné. Také mě trápilo neustálé opakování “OK v přímé řeči.
Na druhou stranu 2. polovina knihy se četla sama a když celá situace nabrala na obratu, tak jsem hltala stránku za stránkou. Pipa i Ravi mi byli moc sympatičtí, smála jsem se, plakala i nadávala, protože některé scény si o to říkaly!
Těším se na pokračování a snad si někdy pustím i seriál z produkce Netflixu, na první knihu BookClubu to určitě nebylo sáhnutí vedle!
Hodně čtivé, obdiv pro Pipu, že si téma vraždy a sebevraždy starších spolužáků vybrala jako školní projekt a i přes překážky odhalila staré pravdy, které měly zůstat navždy skryty....
Knižní novinky (44. týden)
25.10.2020
Knižní novinky (33. týden)
09.08.2020
Kniha Návod na vraždu pro hodné holky v seznamech
v Mé knihovně | 338x |
Anglie prvotina čaj detektivní a krimi romány zfilmováno thrillery střední školy pro mládež mládež podzim zmizení lidí pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2020 | Návod na vraždu pro hodné holky |
2021 | Hodná holka, zlá krev |
2022 | Kto druhému hrob kope |
2023 | Mrtvá holka, dobrá holka – část první |
2024 | Jen pět přežije |
Skvelá detektívka, v ktorej nie je núdza o nečakané odhalenia a temné tajomstvá. Ale ako to už býva v malých mestečkách, ten kto sa začne hrabať v starých hriechoch sa vystavuje aj smrteľnému nebezpečiu.
Pippa je 19 ročná stredoškoláčka, ktorá sa rozhodla napísať ročníkovú prácu do školy o zločine, ktorý otriasol ich mestečkom pred piatimi rokmi. Je presvedčená, že za vraha označili nesprávnu osobu. A tak sa pod zámienkou školského projektu pustí do hľadania nových dôkazov. Zisťuje, že obeť nebola taká úžasná, za akú ju mali všetci. A zoznam potencionálnych podozrivých sa stále rozrastá. Podarí sa nakoniec Pippe odhaliť skutočného vraha, alebo sa sama stane jeho obeťou?
Vynikajúca kniha. Užila som si čítanie od začiatku až po koniec. Vyrastala som na kriminálkach typu C.S.I., N.C.I.S. a podobne. Milovala som to, obzvlášť Veronicu Mars, ktorú mi Pippa tak trochu pripomínala. Po celý čas som si spolu s Pippou namáhala hlavu a snažila sa prísť na to, kto za tým je. A aj keď som sa veľmi snažila, nepodarilo sa mi to. Záver sa mi veľmi páčil a určite to nebola posledná kniha od Holly.